Het kleine visje en de grote handen

Lily Köhler

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het kleine visje en de grote handen

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789491670237, geïllustreerd, 62 blz., July 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 188 gram.

Uitgever: Buitenzorg, Uitgeverij

illustrator: Géwout Esselink

beschrijving

Het kleine visje en de grote handen

Er staat een groot aquarium in de etalage van de dierenwinkel. Tussen alle grote vissen in zwemt een heel klein visje vrolijk en blij rond. Hij heeft het er best naar zijn zin. Maar wat zouden toch die 'Grote Handen' zijn waar alle vissen het steeds over hebben?

"Weet jij wie de Grote Handen zijn?" vraagt het kleine visje aan de watervlo.
"Als je me belooft dat je me niet opeet, zal ik het je vertellen."
"Dat beloof ik," antwoordt het kleine visje.
"Erewoord?"
"Erewoord."

Een fantasierijke vertelling over de belevenissen van een kleine vis. Met schitterende illustraties van Géwout Esselink. Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 7 jaar.


Recensie het Kleine visje en de grote handen
Dit boekje is voor kinderen bedoeld maar kan door de fabelachtige stijl ook nog voor volwassenen erg leuk zijn. Het is een mooie fabelachtige vertelling met een rustige schrijfstijl die doorspekt is met humor. De zacht gekleurde, en fraaie tekeningen die gemaakt zijn met waterverf zijn van de kunstenaar Géwout Esselink, ze sluiten prachtig aan bij de tekst.
In het boek zit uiteraard ook nog een boodschap 'verstopt' die voor jong en oud actueel is en blijft. Het is mede daarom een boek dat eigenlijk in geen (school)boekenkast mag ontbreken.
Want wat is geluk eigenlijk en moet je daar ook iets voor doen? Zwem een paar avontuurlijke rondjes mee in de grappige 'gedachtewereld' van een kleine vis die steeds maar weer 'De grote handen' tegenkomt. Jong of oud? Je zal er geen spijt van krijgen.
Jolanda Kroon
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.