BKO Module Basiskennis ondernemerschap in balans

bko module

Sarina van Vlimmeren; Tom van Vlimmeren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
BKO Module Basiskennis ondernemerschap in balans

paperback/ gebrocheerd: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491653759, geïllustreerd, 184 blz., February 2015
Formaat: 29.8 (h) x 21.3 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 608 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.

redactie: Wim de Reuver

trefwoorden: bko elementair boekhouden financieel ondernemer

beschrijving

Ondernemen is meer dan handelen of uitoefenen van een vak. Ondernemen is vooral kiezen, zowel vóór de start van een onderneming als daarna.
Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een markt, de producten, de prijsbepaling, de inzet van media, de manier van verkoop en levering en personeel in dienst nemen of werk uitbesteden?

Bij het maken van een keuze is kennis behulpzaam. De keuzes vallen voor een groot deel binnen een wettelijk raamwerk. Denk aan de keuze voor een rechtsvorm en daarmee samenhangend de aansprakelijkheid, wat een ondernemer moet doen met klanten die niet betalen, de regels om een factuur op te stellen, de handel met het buitenland, de diverse belastingen waarmee een onderneming te maken krijgt.

Ook een gedegen onderzoek naar de financiële haalbaarheid is van belang. Bij ondernemen spelen veel aspecten een rol. Het is onmogelijk om in een enkel boek op alle zaken diep in te gaan, maar Basiskennis Ondernemerschap in Balans geeft wel een brede kennismaking met de meest voorkomende facetten van ondernemerschap.

Dit boek is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over ondernemerschap; zowel voor starters als voor personen die al als ondernemer actief zijn. Maar ook voor de personen in de persoonlijke omgeving van de ondernemer en werknemers is het nuttig omdat het begrip kan geven voor de vele zaken waarmee een ondernemer elke dag wordt geconfronteerd.

Bij het schrijven hebben we ons laten leiden door drie uitgangspunten:
• De volledige stof bieden voor kandidaten die deelnemen aan het examen Basiskennis Ondernemerschap.
• Een praktijkgerichte benadering die mede is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers.
• Een boek maken dat een basis geeft voor iedereen die interesse heeft in ondernemerschap.

De complete examenstof voor het examen Basiskennis Ondernemerschap is in het boek opgenomen. Bij het boek hoort de methodewebsite www.ondernemerschapinbalans.nl. Deze gebruiken we om aanvullende en actuele informatie op te plaatsen. Dit verhoogt de brede inzetbaarheid van dit boek.

Onder andere vanwege de beschikbaarheid van een antwoordenboek (ISBN 9789491653780) is deze methode prima geschikt voor zelfstudie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.