De wedstrijd van Schildpad en Haas

Rian Visser; Tineke Meirink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wedstrijd van Schildpad en Haas

gebonden: € 14.45

ISBN: 9789491647130, geïllustreerd, 32 blz., November 2017
Formaat: 29.7 (h) x 21.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Books2download

beschrijving

Schildpad en Haas houden een hardloopwedstrijd. Wie is het eerst bij de paardenbloemen aan het eind van het bospad? Alle dieren uit het bos komen kijken en helpen mee met de wedstrijd. Haas weet zeker dat hij het snelst is. Daarom kan hij best nog even een koprol maken en over een boomstam springen. Ondertussen kruipt Schildpad rustig verder ...

Een frisse nieuwe vertelling van een oude fabel.
Met een verrassend einde!


Recensie Biblion

Een prentenboek in oblong over de wedstrijd die Haas en Schildpad samen aangaan: wie is er het eerste bij de paardenbloemen aan het einde van het pad? Schildpad doet het op zijn dooie gemak en blijft maar doorgaan, terwijl Haas allerlei dingen tussendoor doet: koprollen maken en het gebruiken van fitnesstoestellen als boomstammen, rekstok en klimrek. Onderweg komen er steeds meer dieren bij die iets aan de wedstrijd willen bijdragen als EHBO'er, tijdmeter en verzorger.

De tekst is vlot geschreven en aantrekkelijk door de herhalingen. De tekeningen in voornamelijk groene, natuurlijke tinten vertellen het verhaal en geven een mooie aanvulling op de teksten.

Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een leuk boek om zelf te bekijken en voorgelezen te krijgen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.