Blauwe plekken

Anke de Vries

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491638497, 192 blz., August 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Dyslexion Uitgeverij

beschrijving

Op school is Judith stil en teruggetrokken. Thuis probeert ze het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken en te helpen met de verzorging van haar kleine broertje, maar toch wordt haar moeder vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit. Op school durft Judith niets te vertellen, tot ze bevriend raakt met haar klasgenootje Michiel. Bij hem thuis ziet ze dat het ook anders kan. Met haar moeder gaat het ondertussen slechter. Ze wordt nog sneller boos dan vroeger en slaat haar steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen.

Blauwe plekken behoort tot de klassiekers van de Nederlandse jeugdliteratuur. Het boek werd in 1993 bekroond met de prijs van de Nederlandse Kinderjury en is vertaald in zes talen.

Anke de Vries (1936) schreef een groot aantal boeken voor kinderen, die herhaaldelijk in de prijzen vielen. Kindermishandeling is een onderwerp dat haar lange tijd bezighield. Toen ze in een tijdschrift een artikel las over een vrouw die haar kind sloeg omdat hij op haar broer leek die vroeger thuis altijd werd voorgetrokken, begon ze met het schrijven van Blauwe plekken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Anke de Vries begon vrij laat met schrijven. Al snel werd ze heel populair, vooral bij kinderen vanaf 10 jaar. Haar boeken zijn verschillende keren bekroond door de Nederlandse Kinderjury.
Anke de Vries woonde het grootste deel van haar jeugd op de Veluwe. Na de middelbare school in Ede ging ze reizen, onder andere in Griekenland en Frankrijk. In 1957 trouwde ze met een Fransman. Ze woonde met hem een aantal jaren in het buitenland, onder andere in Pakistan. Sinds 1963 wonen ze in Den Haag. Haar man stimuleerde haar om te gaan schrijven. Ze volgde een cursus creatief schrijven en in 1972 verscheen haar eerste boek. Ze werkte ook mee aan een aantal jeugdtijdschriften. Ze heeft een zoon en twee dochters.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.