Tegenstelling

Geertrude Verweij

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Tegenstelling

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491638459, 216 blz., May 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 455 gram.

Uitgever: Dyslexion Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Nina Veldman werkt als au pair in het gezin van fotomodel en actrice Sofie de Wit. Naast de zorg voor Sofies acht weken oude tweeling springt ze ook af en toe bij als oppas voor Roos, het vierjarige nichtje van Sofie. In de televisiestudio leert Nina geluidstechnicus Nico kennen. Ze is gevleid door zijn belangstelling voor haar en gaat een paar keer met hem uit, maar ze twijfelt of haar gevoelens voor hem wel diep genoeg gaan om een relatie met hem te beginnen. Bovendien is Diederik er ook nog. Ondanks zijn norse gedrag heeft ze een zwak voor de biologische vader van Roos. Hij is echter allesbehalve vriendelijk en Nina heeft de indruk dat hij op haar neerkijkt. Maar is dat wel echt zo?
In Tegenstelling komt ook naar voren wat het voor Nina betekent om dyslexie te hebben!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Geertrude Verweij is geboren in 1971. Met haar man en drie dochters woont ze in een dorpje vlakbij Rotterdam.
Naast de zorg voor huishouden en kinderen heeft Geertrude jarenlang parttime als boekhouder gewerkt en daarna freelance als verslaggeefster voor een huis-aan-huis-blad. Op dit moment werkt (schrijft) ze thuis, doet het huishouden en regelt alles wat er te regelen valt in het gezin en het IT bedrijf van haar man.
Geertrude schreef al verhaaltjes toen ze heel jong was. Als ze de boeken die ze las niet leuk vond of het eind haar niet beviel, schreef ze zelf nieuwe verhalen.

In 1999 schreef Geertrude haar eerste boek, een romantische thriller. Ze stuurde het naar twee uitgeverijen en werd twee keer afgewezen. Waar ze volkomen gelijk in hadden, zegt ze nu zelf. De tweede uitgeverij was uitgeverij Ellessy (destijds een van de weinige uitgevers van nederlandstalige thrillers) en ze kreeg van Larry Iburg een uitgebreide reactie, met veel aanwijzingen en een hart onder de riem waar Geertrude erg blij mee was: "Blijf vooral schrijven, want je hebt talent!"

Toch raakte het schrijven van fictie daarna een beetje op de achtergrond. Daar kwam verandering in toen Geertrude in 2005 van Hart van Holland, waar ze destijds werkte als freelance verslaggever, het verzoek kreeg een verhaal te schrijven voor de kersteditie. Daar kreeg ze zoveel leuke reacties op, dat ze er over begon te denken om zich toch weer eens wat serieuzer met fictie bezig te houden.

Eind 2006 vond Geertrude op internet NaNoWriMo. Dat was de uitdaging die ze nodig had. Ruim binnen de gestelde maand schreef ze de vereiste 50.000 woorden, deze keer in de vorm van een liefdesroman. En bij het herlezen vond Geertrude dat ze met dit verhaal wel weer eens een poging kon wagen bij een uitgever. Ze wist dat Ellessy inmiddels ook een romanfonds had en stuurde ook dit manuscript naar Larry Iburg. Die er binnen een week een optie op vroeg en haar na een aantal maanden meedeelde dat hij het daadwerkelijk ging uitgeven.

Op 11 maart 2009 verscheen Geertrudes debuutroman, Huis vol Verleden. Eind 2010 kwam haar tweede roman Incognito uit. Inmiddels is ze bezig met het afwerken van haar negenderoman, die in 2015 zal verschijnen. Daarnaast schrijft ze schriftromans voor uitgeverij Marken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Tegenstelling

gebonden: € 25.00
Nina Veldman werkt als au pair in het gezin van fotomodel en actrice Sofie de Wit. Naast de zorg voor Sofies acht weken oude tweeling springt ...

Meer boekennieuws op Facebook.