De stalker - dyslexieuitgave

Helen Vreeswijk

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De stalker - dyslexieuitgave

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491638404, 348 blz., February 2014
Formaat: 24.2 (h) x 17.0 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 708 gram.

Uitgever: Dyslexion Uitgeverij

beschrijving

Leonie ziet er leuk uit, ze heeft een vaste vriend. Haar leven loopt op rolletjes, tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Aanvankelijk denkt ze dat het een dwaze grap is van enkele vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel.

Helen Vreeswijk werkte jarenlang bij de recherche. Haar ervaringen gaven haar inspiratie voor spannende en meeslepen de verhalen. Intussen gingen van haar boeken al honderdduizenden exemplaren over de toonbank.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Helen Vreeswijk (°1961, Den Haag) hield er als kind van om in bomen te klimmen en te voetballen met de jongens. Tijdens haar schooltijd had Helen Vreeswijk het soms moeilijk omwille van haar dyslexie. Ze moesten vaak saaie boekjes lezen. Helen begon dan maar met het schrijven van haar eigen verhalen. Ze wilde graag schrijfster of politieagente worden als ze groot was. Ze ging dan ook bij de politie werken als vingerafdrukdeskundige (dactyloscopist).

Helen Vreeswijk (°1961, Den Haag) hield er als kind van om in bomen te klimmen en te voetballen met de jongens. Tijdens haar schooltijd had Helen Vreeswijk het soms moeilijk omwille van haar dyslexie. Ze moesten vaak saaie boekjes lezen. Helen begon dan maar met het schrijven van haar eigen verhalen. Ze wilde graag schrijfster of politieagente worden als ze groot was. Ze ging dan ook bij de politie werken als vingerafdrukdeskundige (dactyloscopist).

Al snel werd haar hulp ingeroepen bij het schrijven van de kinderpagina van het personeelsblad en dat werd een groot succes. Ze volgde een cursus kinder- en jeugdliteratuur en als eindopdracht moest ze een scriptie schrijven. Dat werd haar debuutroman. Ze kwam regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie.

Haar ervaringen bij de recherche heeft ze verwerkt in haar boeken, waarin misdaad tegen en door jonge volwassenen een grote rol speelt. Haar werk blijft de grootste inspiratiebron voor haar boeken. Ze begon met schrijven als uitlaatklep. Door haar werk bij de politie maakt ze ook vervelende dingen mee en dan is een hobby erg belangrijk.

Helen Vreeswijk woont nu in een klein dorpje in Gelderland. Ze is getrouwd en heeft twee dochters. Helen Vreeswijk schrijft misdaadverhalen voor jongeren. Deze misdaadverhalen zijn vaak gebaseerd op waar gebeurde verhalen over ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalkers en drugs. Natuurlijk zit er ook steeds een groot deel fictie in de verhalen om ze spannend en begrijpelijk te houden. En soms combineert Vreeswijk meerdere zaken in een boek zodat ze het thema van verschillende kanten kan belichten. Helen Vreeswijk wil met haar misdaadverhalen jongeren bewust maken en hen waarschuwen voor de gevaren van de hedendaagse maatschappij.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.