Uit het leven van een nietsnut

Joseph von Eichendorff

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Uit het leven van een nietsnut

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789491618727, 87 blz., July 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 143 gram.

Uitgever: Astoria Uitgeverij

vertaald door: Pim Lukkenaer

beschrijving

Uit het leven van een nietsnut gaat over een molenaarszoon die door zijn vader van huis wordt weggestuurd omdat hij niets uitvoert. Met zijn geliefde viool als metgezel begeeft de lichtzinnige, reisluchtige en natuurminnende nietsnut zich op een tocht die hem naar Wenen en Rome leidt. Onderweg raakt hij verwikkeld in een geheimzinnige liefdesgeschiedenis en andere wonderlijke en kleurrijke avonturen.

Dit van zwerflust, romantisch verlangen en natuurliefde doortrokken dichterlijke verhaal van de vroegnegentiende-eeuwse schrijver Joseph von Eichendorff wordt beschouwd als een hoogtepunt van de Romantische literatuur. Hij heeft hiermee een werk afgeleverd dat ook vandaag de dag nog tot de verbeelding spreekt. Je krijgt het gevoel mee op reis te worden genomen; een reis die je niet mag missen!


‘Het is niets dan droom, muziek, loslaten, rondzwervend posthoorngeschal, reislust, heimwee, vuurwerk in een nachtelijk park, dwaze gelukzaligheid, zodat je oren klinken en je hoofd gonst van poëtische betovering en verwarring.’ – Thomas Mann

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.