VCA-Compact

Astrid Verschoor; Gerard van Veldhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
VCA-Compact

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491595356, geïllustreerd, 116 blz., June 2021
Formaat: 24.2 (h) x 17.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Verduijn.info

beschrijving

Dit boek dient als voorbereiding op het examen Basisveiligheid VCA. Het uitgangspunt van dit boek was om zoveel mogelijk ballast weg te halen en te kiezen voor eenvoudige Nederlandse zinnen. Hierdoor is het boek bij uitstek geschikt voor leerlingen met een lager taalniveau zonder dat de vaktaal uit het oog verloren wordt. In acht hoofdstukken wordt alle noodzakelijke stof behandeld. De volgende onderwerpen komen aan bod:

▪ VCA en wetgeving
▪ Veilig werken en beheersen van incidenten
▪ Werkplek en persoonlijke beschermingsmiddelen
▪ Arbeidsmiddelen
▪ Bijzondere werkomstandigheden
▪ Gevaarlijke stoffen
▪ Elektriciteit
▪ Brand en explosie

Tegen meerprijs is ook een uitgebreide leeromgeving beschikbaar met daarin woordenschatoefeningen, vragen per hoofdstuk, oefenexamens en PowerPoints ter ondersteuning van de les.

Astrid Verschoor en Gerard van Veldhoven zijn beiden docent aan het Albeda Startcollege in Rotterdam. Zij zetten zich dagelijks enthousiast in voor leerlingen van de Entree-opleidingen en bereiden hen voor op het behalen van het VCA-diploma.

De bestaande cursusboeken bleken voor deze doelgroep niet ideaal. Daarom hebben Astrid en Gerard de afgelopen jaren een eigen methode ontwikkeld. Deze inspanningen leiden tot hoge slagings­percentages. Daarom werd besloten om het materiaal uit te geven, zodat nu ook andere scholen hier gebruik van kunnen maken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Astrid Verschoor en Gerard van Veldhoven zijn beiden docent aan het Albeda Startcollege in Rotterdam. Zij zetten zich dagelijks enthousiast in voor leerlingen van de Entree-opleidingen en bereiden hen voor op het behalen van het VCA-diploma. De bestaande cursusboeken bleken voor deze doelgroep niet ideaal. Daarom hebben Astrid en Gerard de afgelopen jaren een eigen methode ontwikkeld. Deze inspanningen leiden tot hoge slagings­percentages. Daarom werd besloten om het materiaal uit te geven, zodat nu ook andere scholen hier gebruik van kunnen maken.inhoudsopgaveH1 VCA en wetgeving

H2 Veilig werken en beheersen van incidenten

H3 Werkplek en persoonlijke beschermingsmiddelen

H4 Arbeidsmiddelen

H5 Bijzondere werkomstandigheden

H6 Gevaarlijke stoffen

H7 Elektriciteit

H8 Brand en explosie
toelichtingIn deze korte samenvatting staat alleen wat u nodig heeft om het VCA-examen te halen. Alle ballast is verwijderd en er wordt gebruik gemaakt van korte duidelijke zinnen. Bij het boek ontvangt u gratis een account voor de elektronische examenbank, waarin u kunt oefenen met een aantal proefexamens. Op deze manier kunt u zich zelfstandig voorbereiden voor het behalen van het diploma Basisveiligheid VCA.

Wanneer dit boek gecombineerd wordt met de eveneens beschikbare digitale leeromgeving, is het bij uitstek geschikt voor de VCA-lessen in het VMBO en MBO. Deze digitale omgeving bevat veel oefeningen met Nederlandse woordjes en is apart verkrijgbaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.