Zorg voor muziek!

Jeannette van Tulder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zorg voor muziek!

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491591235, geïllustreerd, 100 blz., December 2019
Formaat: 22.2 (h) x 15.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 170 gram.

Uitgever: Conferent uitgeverij

trefwoorden: gezondheid begeleiden coachen mantelzorg muziek

beschrijving

De vraag wat de invloed is van muziek is op onze gezondheid en ons welbevinden. Niet alleen wat muziek betekent voor muziekliefhebbers en beoefenaars in het algemeen, maar ook voor mensen die ziek of om welke reden ook uit balans zijn. Voor mensen met een lichamelijke, geestelijke of verstandelijke beperking. Voor chronisch zieken en mensen met (ernstige) burn-outklachten of terminale patiënten.

Muziek heeft grote invloed op het emotioneel, lichamelijk en psychisch functioneren en geeft plezier, inspireert, ontspant, leidt af van problemen en verbindt mensen.
Met dit boek wil de auteur coaches, begeleiders en adviseurs in de sector Zorg en welzijn, professionele verzorgers en mantelzorgers stimuleren en motiveren om vaker muziek in te zetten. De positieve werking van muziek kan de kwaliteit van leven verhogen en helpen in balans te komen.


Over Jeannette van Tulder
Jeannette begon als verpleegkundige en studeerde vervolgens sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Behalve het doen van onderzoek gaf zij voorlichting aan patiënten in de curatieve en palliatieve zorg en ondersteunde familieleden van mensen met een verstandelijke beperking.
Na het voltooien van een post HBO Coachopleiding en de Basisopleiding Klankschaalmassage begon zij in 2014 haar eigen bedrijf Coaching en Training met muziek. Hierin gebruikt zij naast de gesprekken met coachklanten een eigen muziekmethode ter ontspanning en inspiratie.
Ook geeft zij lezingen en workshops over de invloed van muziek op gezondheid en welzijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.