De buurt was veilig

Rik Bronkhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De buurt was veilig

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491591143, 172 blz., November 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 361 gram.

Uitgever: Conferent uitgeverij

beschrijving

“De buurt was veilig” is het verslag over Avron, een kind tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog.
Hij groeit op te midden van generaties met de mentaliteit van vóór die wereldbrand, terwijl langzaam maar zeker de Nieuwe Tijd in de vrijheidsdrang van de jaren ’60 gloort.

Zonder de geborgenheid, liefde en veiligheid die een kind nodig heeft in zijn opvoeding gaat hij op weg en wordt zijn wereld, zijn leven, steeds onveiliger. Avron blijkt een buitenbeentje, een koekoeksei gelegd in het verkeerde nest. Hij beschouwt met naïviteit en verwondering zichzelf en zijn directe omgeving. Een omgeving die hem niet kan of wil begrijpen: hij is anders en dat voelt hijzelf ook. Ondanks zijn roep om hulp is hij onmachtig om het tij te keren en zakt hij weg in eenzaamheid,
Het verslag over het leven van Avron geeft schrijnend weer hoe ouders en zorgverleners falen terwijl de buurt toekijkt. Hij is op zoek naar houvast, veiligheid, geborgenheid en liefde.

Rik Bronkhorst, Amersfoort 1950, is geboren en opgegroeid in De Bloemenbuurt. Hij verlaat noodgedwongen al jong het ouderlijk huis en begint zijn zoektocht door het leven naar zichzelf. Pas later ontdekt hij zijn creatief vermogen als grafisch kunstenaar, radiomaker, columnist , dichter en schrijver.
De schrijver van dit boek is een ‘keen observer’ met het vermogen om vanuit diepere lagen van zijn ziel- en gevoelsleven te kijken en dingen te zien gedurende het leven van Avron.


Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rik Bronkhorst, Amersfoort 1950, is geboren en opgegroeid in De Bloemenbuurt. Hij verlaat noodgedwongen al jong het ouderlijk huis en begint zijn zoektocht door het leven naar zichzelf. Pas later ontdekt hij zijn creatief vermogen als grafisch kunstenaar, radiomaker, columnist , dichter en schrijver.
De schrijver van dit boek is een ‘keen observer’ met het vermogen om vanuit diepere lagen van zijn ziel- en gevoelsleven te kijken en dingen te zien gedurende het leven van Avron.


inhoudsopgaveInhoud
Kind tussen twee werelden
Tussen droom, drol en Koude Oorlog
De overval, klap en dikkontjes
Tussen Bijbel en pakhuizen, oorlog en angst
Het Kalkboertje en te jonge ogen
De wereld van het kind is klein
Staartdelingen, borsten en een manke poot
De dreigende wolk die er altijd hangt
Het is een hete zomer
Van armoede en de kolenboer
Spoorpunten
Tante Hannie, de televisie en zijn idool
Talent zonder toekomst
Tussen seksualiteit en wereldnieuws
De verhuizing en leven aan de andere kant
Klem tussen een idioot en Raquel Welch
Van meisjes, plezier en hormonen
Van Jezus van Nazareth naar Toni Boltini
De wereld ligt open!
De dagen zijn geteld
NawoordtoelichtingDe buurt was veilig is het verhaal van Avron.
Een kind dat opgroeide tussen twee werelden, geboren na de Tweede Wereldoorlog in een Nieuwe tijd waarin de vrijheidsdrang van de jaren 60 gloort. Een meeslepend boek dat dit opgroeiende, nieuwsgierige en intelligente kind plaatst in een veranderend tijdsbeeld.

Zonder de geborgenheid, liefde en veiligheid die een kind nodig heeft gaat hij op weg en wordt zijn wereld en zijn leven steeds onveiliger.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.