De IRT-infiltrant

een Anne Kramer-thriller

Joop van Riessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De IRT-infiltrant

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789491567896, 288 blz., April 2015
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 354 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

Onthullende politieroman gebaseerd op Van Riessens ervaringen in de IRT-affaire.

Als Anne Kramer, chef Zware Criminaliteit bij de Amsterdamse politie, opdracht krijgt de moord op een officier van justitie op te lossen én het nieuwe Interregionale Recherche Team Hollands Glorie te gaan leiden, komt ze terecht in schimmige toestanden. Stukje bij beetje ontdekt ze dat er, onder het mom van de bestrijding van de georganiseerde misdaad, grote hoeveelheden drugs het land worden binnengesmokkeld onder regie van politie en justitie. Intussen meldt Willem de Leeder zich als kroongetuige en krijgt Anne een nieuwe liefde.

De IRT-infiltrant is een spannende én onthullende politieroman over omstreden opsporingsmethoden, deels gebaseerd op de eigen ervaringen van oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)In 1965 begon Joop van Riessen zijn carrière bij de Amsterdamse politie aan het bureau Warmoesstraat; pas in 2004, inmiddels hoofdcommissaris, verliet hij het korps. In de tussenliggende veertig jaar maakte hij de internationalisering van Amsterdam mee, de opkomst van de drugshandel en de georganiseerde misdaad, de professionalisering van de politie én de corruptie binnen het korps, en de toenemende bemoeienis van media en politiek. Hij kreeg te maken met bekende criminelen zoals Holleeder, Van Hout, Klepper, Mieremet en Mink K. Hij gaf de laatste tien jaar leiding aan alle grote evenementen en operaties op het gebied van de openbare orde de Eurotop in 1997, het EK 2000, het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima en was betrokken bij de aanpak van verschillende terreurdreigingen in Nederland. Sinds zijn vertrek in 2004 heeft hij zijn eigen onderneming: Joop van Riessen, Communicatie & Advies.
Zijn schrijversdebuut maakte hij in 2007 met In naam der wet, een terugblik op veertig jaar bij de Amsterdamse politie, vol memorabele belevenissen en anekdotes. In 2009 verscheen zijn eerste politiethriller, Vergelding (shortlist Schaduwprijs 2010). Onlangs verscheen Gijzeling in de Jordaan, de zesde thriller met Anne Kramer in de hoofdrol.
Deze zes politieromans kenmerken zich allemaal door de moderne misdaad in de grote stad, door de goede plots en door de grote rol die het rechercheren van zaken inneemt. Ze zijn 'van binnenuit' geschreven: Anne Kramer heeft niet alleen veel te maken met haar eigen team, maar ook met de driehoek 'burgemeesterhoofdcommissarishoofdofficier van justitie'. Die laatste verhouding leidt tot vele spanningen en aanvaringen, en is uit Van Riessens leven gegrepen.
In de VN thrillergids editie juni 2014 schreven zowel Paul Vugts als John van den Heuvel dat ze eigenlijk geen detectives of thrillers lezen, maar een uitzondering maken voor de politieromans van Joop van Riessen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.