De verdwenen menora

Jan Terlouw; Sanne Terlouw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De verdwenen menora

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491567810, 320 blz., November 2014
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 404 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

Spanning en historische feiten in een thriller van internationale allure

In de kathedraal van Den Bosch wordt een pater vermoord. Hij blijkt kort daarvoor een mysterieus document in veiligheid te hebben gebracht, dat lijkt te verwijzen naar de menora, de grote gouden zevenarmige kandelaar die in het jaar 70 door de Romeinen als oorlogsbuit uit de tempel in Jeruzalem is meegenomen. Zou de menora nog bestaan? Welke tocht door de geschiedenis heeft hij dan gemaakt? Zou het mysterieuze document aanwijzingen bevatten om het heilige voorwerp op te sporen? Fanatieke religieuze groepen gaan over lijken om het document in handen te krijgen, maar wat zijn hun motieven? Ben Lorentz en zijn geliefde raken ongewild bij de zaak betrokken. Kunnen zij hem ontrafelen?

De verdwenen menora is een literaire thriller die feiten en fictie uit heden en verleden verbindt en de lezer meevoert op een spannende zoektocht naar de gouden kandelaar die zijn onrechtmatige eigenaren ongeluk lijkt te brengen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Terlouw, natuurkundige, is vooral bekend door zijn jeugdboeken en zijn politieke carrière. Samen met zijn dochter Sanne Terlouw publiceerde hij al zes Reders & Reders-thrillers, waarvan in totaal ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht. Sanne Terlouw, neerlandica, is schrijfster; in 2008 verscheen haar roman Het Rozeneiland.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.