Moordatlas van Amsterdam

historisch overzicht van bijna alle moorden, gerubriceerd op straatnaam

Eric Slot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Moordatlas van Amsterdam

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491567674, geïllustreerd, April 2014
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 473 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

Uniek historisch overzicht van moordstad Amsterdam

Ook als het gaat om moord en doodslag is Amsterdam de hoofdstad van Nederland. Liquidaties, crime passionels, burenruzies, familiedrama's, eerwraak, schandknapenmoorden, moorden op prostituees, (bijna) alle staan ze in de Moordatlas, alfabetisch op straatnaam. Meer dan duizend moorden, meeslepend beschreven en handig ingedeeld in de stadsdelen Centrum, Noord, Oost, Zuidoost, Zuid, West en Nieuw West.
Maar de Moordatlas biedt meer: het signaleert trends, karakteriseert buurten, geeft het risico van sommige beroepen aan, verklaart waarom het mes in Amsterdam-Noord zo populair is (en het vuurwapen in Zuidoost), vertelt waar topcriminelen woonden en stierven. Zo leert u uw buurt nog beter kennen!
De Moordatlas van Amsterdam is een fascinerend historisch overzicht vol boeiende verhalen.

Eric Slot schreef eerder Wandelingen door moorddadig Amsterdam (1998), De dood van een onderduiker. Louis van Gasteren en de waarheid (2006) en Met groot verlof. Liquidaties in crimineel Nederland (2009). De afgelopen twintig jaar bouwde hij aan een unieke database met alle ooit ontdekte Amsterdamse moorden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.