Telegram voor Mecanico

roman

Geert van der Kolk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Telegram voor Mecanico

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491567650, 192 blz., April 2014
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 252 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

beschrijving

Spanning en ontgoocheling in de meedogenloze Caribische zon

Telegram voor Mecánico vertelt het intrigerende verhaal van een gewone man in een vissersdorp in de Dominicaanse Republiek. Zijn bijnaam is Mecánico, omdat hij monteur is. Zijn echte naam is hij al bijna vergeten, tot hij op een dag een merkwaardig telegram krijgt: hij moet naar Malabacoa komen omdat zijn vader daar op sterven ligt. Maar zijn vader is al dertig jaar geleden verdronken op zee.
Nieuwsgierig reist hij af naar het afgelegen bergdorp Malabacoa. Daar wacht hem een ontluisterende ervaring die later, als hij terugkeert naar zijn eigen dorp, zal leiden tot een dramatische en gewelddadige ontknoping.

Telegram voor Mecánico is een roman over bedrog en verlies, een spannend en geheimzinnig misdaadverhaal en tegelijkertijd een aangrijpend portret van een eenzame man in een ongelijke strijd tegen de gevestigde orde, het verleden en zijn eigen hart.

Dit is de derde Caribische roman van Geert van der Kolk. De eerste was het veelgeprezen De smokkelaar van de Exuma's, de tweede zijn meest recente roman De waterverkoper (2012), waarover de pers schreef:

'Een kleurrijk wonder van vertelkunst.' NRC Handelsblad

'Levensecht, aangrijpend en oersterk. Zo indringend en compact als Van der Kolk het drama vertelt, er is geen ontkomen aan.****' de Volkskrant

'Een hartverscheurend en indrukwekkend verhaal.' Vrij Nederland

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.