Geheim

het oorlogsverhaal van mijn vader

Leoni Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geheim

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491567063, geïllustreerd, January 2013
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 270 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Kring

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het volledige verhaal bij de muzikale theatertour

Als Leoni zestien is, vertelt haar vader haar dat hij in de oorlog 'fout' is geweest. Veel vertelt hij niet, en zij vraagt niet door. Tien jaar na zijn dood, in 2008, wandelt Leoni naar Santiago de Compostella en op een dag voelt ze haar vader met haar mee lopen. Vanaf die tijd wordt ze nieuwsgierig naar hem, zijn geschiedenis, zijn keuzes.
Ze reist zijn leven na; onder andere naar Tunesië, waar hij vocht in het Afrika Korps onder Rommel, en naar Texas, waar hij twee jaar lang als krijgsgevangene tussen de zwarte katoenplukkers werkte, en naar Veenhuizen en Vught, waar hij na de oorlog gevangen zat. Overal probeert ze een stukje van de puzzel te vinden. Hoe heeft zijn keuze het leven van vader en dochter getekend? Wat is goed en fout, toen en nu?
Geheim is een zeer persoonlijk en aangrijpend verhaal, dat door de morele vragen universeel herkenbaar is.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leoni Jansen (1955) is zangeres en regisseur. De muzikale voorstelling Geheim gaat op 25 januari 2013 in première. Het boek, Jansens prozadebuut, bevat het volledige verhaal over de zoektocht naar het oorlogsverleden van haar vader en de gevolgen daarvan voor haarzelf.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Geheim

gebonden: € 25.00
Zoektocht naar vaders oorlogsverleden en de gevolgen daarvan voor haarzelf Als Leoni zestien is, vertelt haar vader haar dat hij in de ...

Meer boekennieuws op Facebook.