Brand Breakout

hoe merken uit opkomende markten de wereld veroveren

Nirmalya Kumar; Jan-Benedict E.M. Steenkamp

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491560415, geïllustreerd, 200 blz., February 2014
Formaat: 24.0 (h) x 15.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Adformatie Groep

vertaald door: Tijmen Roozenboom

beschrijving

BRAND BREAKOUT
HOE MERKEN UIT OPKOMENDE MARKTEN DE WERELD VEROVEREN.
Nirmalya Kumar en Jan-Benedict Steenkamp, marketingexperts van wereldformaat, laten zien hoe merken uit opkomende markten internationaal succes kunnen boeken. In dit boek behandelen ze acht strategieën - o.a. de Aziatische schildpad, van b2b naar b2c, merken overnemen, cultuurgoed benutten - om van een nationaal merk een wereldmerk te maken.
De auteurs onderzoeken van elke strategische route hoe deze het effectiefst kan worden uitgevoerd. Ook behandelen ze de problemen die bedrijven daarbij kunnen tegenkomen en laten ze zien hoe die kunnen worden ondervangen. Dit aan de hand van een groot aantal casestudies van onder meer HTC, Tata Motors, Samsung, Lenovo, Pearl River Piano, Havaianas en Corona. De auteurs laten zien dat hun strategieën - en de principes van merkopbouw waarop deze berusten - blijvertjes zijn.
Brand Breakout is een praktisch en verhelderend boek voor opkomende-marktmerken, maar ook verplichte lectuur voor westerse bedrijven. Die laatste doen er goed aan de uitdaging van zulke aanstormende bedrijven niet te onderschatten. Wie de strategieën en succesfactoren begrijpt, kan tegenstrategieën formuleren binnen deze nieuwe bedrijfsomgeving.
Met dit boeiende, verhelderende boek heeft de lezer de kennis en technische vaardigheden in handen om het eigen merk naar een mondiaal plan te tillen.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.