Mentale kwetsbaarheid door Parkinson

Ad Nouws

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mentale kwetsbaarheid door Parkinson

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491549960, April 2019
Formaat: 23.8 (h) x 15.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 295 gram.

Uitgever: Poiesz Uitgevers BV

beschrijving

Mentale kwetsbaarheid door parkinson

Zo'n 200 jaar geleden beschreef huisarts James Parkinson mensen met een een trillende hand, arm of been. Mensen die voorovergebogen heel erg traag liepen of juist heel erg snel. Uiterlijke kenmerken die sindsdien worden gezien als dé symptomen van parkinson.

Wat hij niet zag waren de innerlijke veranderingen: soms vreemd, het willen dat begint te haperen waardoor dingen niet gebeuren ook al wil je ze graag, de gevoeligheid voor druk (stress) die veel groter wordt, het gevoelsleven dat
alle kanten opgaat, van ontspannen naar nerveus, angstig en somber zonder duidelijke reden en, last but not least, het mono worden, geen dingen tegelijk meer kunnen denken en doen waardoor het alledaagse leven al snel gecompliceerd
wordt. En dat alles tegen de achtergrond van een wisselende vitaliteit, het On- en Off-zijn: het ene moment ben je vitaal, het volgende moment is dat helemaal over.

Psycholoog Ad Nouws sprak de voorbije twintig jaar honderden mensen met de ziekte van Parkinson over hun ervaringen. Dat waren lange, diepgravende gesprekken, vaak ook met de partners. De weerslag van dit alles vind je in dit boek; het parkinsonverhaal is nu compleet. Voor iedereen een bron van inspiratie om zo goed mogelijk met de ziekte te leren omgaan.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.