Gezond eten rond chemotherapie

Jose van Mil; Christine Archer-Mackenzie

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Gezond eten rond chemotherapie

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491549878, geïllustreerd, 176 blz., April 2018
Formaat: 22.4 (h) x 22.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 661 gram.

Uitgever: Poiesz Uitgevers BV

beschrijving

Als je vanwege kanter chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel - door goed te eten - je lichaam op gewicht te houden.

Dit unieke kookboek - het eerste in z'n soort - helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden. Het is een bijzonder bruikbaar kookboek voor mensen die door kanker te maken krijgen met chemotherapie en bestralingen.

In Gezond eten rond chemotherapie komen de meest voorkomende eetproblemen ter sprake die patiënten tegenkomen. Ook worden effecten van voedsel op kanker verklaard, en zie je welk voedsel heel goed is of juist niet. Het boek bevat meer dan 100 recepten die speciaal zijn ontwikkeld om de vaak overgevoelige tong te strelen en stimuleren. Dat gebeurt door uit te gaan van de textuur van het eten. Tegelijkertijd zijn de porties heel bewust klein en uitnodigend gehouden. Het is een makkelijke, flexibele en smaakopwekkende leidraad en inspiratiebron voor alledaagse gerechten waarmee patiënten tijdens chemokuren en bestraling voldoende eten om op kracht te blijven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.