Koninklijk complot

het mysterie rond de dood van prinses Diana

Linda Udo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Koninklijk complot

paperback/ gebrocheerd: € 19.97: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491535970, 464 blz., August 2014
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 691 gram.

Uitgever: NAU

redactie: Marjolein Westerterp

trefwoorden: dodi fayed ex-cia agent lewinter james andanson prinses diana prinses van wales tunnel parijs

beschrijving

Londen 1991
´Wat ik je nu ga vertellen, is niet voor andermans oren bestemd. Onthoud dat goed,waarschuwt de man. Want het terrein waar we ons op gaan begeven, is dat van hoogverraad. Dit complot mag nooit worden ontdekt!´

John Major, de premier van Groot-Brittannië loopt de lange paleisgang door naar buiten. Zojuist is hij dus als eerste geïnformeerd over een onvoorstelbaar en onbevattelijk plan onder de codenaam ´Mission Escape´.

Londen 1996
Het sprookjeshuwelijk van Diana Spencer met de Britse kroonprins Charles, komt dramatisch ten einde. Diana accepteert dat ze Charles liefde nooit zal winnen en probeert zich terug te trekken uit de openbaarheid. Maar de opdringerige pers blijft haar tot in het absurde achtervolgen. Zelfs voor haar kinderen wordt het te veel.
Diana, de meest gefotografeerde vrouw ter wereld, alom geliefd maar o zo eenzaam, leeft op dat moment een zwaar leven. Door haar instabiele en koppige karakter, haar loslippigheid en haar nieuwe liefdesescapades vormt ze een steeds grotere bedreiging voor het inmiddels onpopulaire Britse koningshuis.
Zal Diana instemmen met ´Mission Escape´, geënsceneerd door niemand minder dan Dodi Fayed?

Zeventien jaar onderzoek.
Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto´s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die het koningshuis, de Britse regering en de geheime diensten verborgen hebben weten te houden.
Over Diana is decennia lang heel veel geschreven. Vaak relevante feiten maar niet altijd in de juiste context. Critici die twijfelden, lanceerden meestal eenzijdige theorieën en misten daardoor de brede samenhang. Linda onderzocht grondiger, spitte dieper en langzaamaan ontstond zo de adembenemende en spannende roman ´Koninklijk Complot´.

Een van Diana´s eigen uitspraken: ´Kijk, dat is nu mijn leven. Alles is openbaar. Ik word gemanipuleerd door de paparazzi en de koninklijke familie. Geen moment heb ik voor mezelf. De wereld is compleet gehersenspoeld over wie ik ben´.

´Koninklijk Complot, het mysterie rond de dood van prinses Diana´: een spannende reconstructie van historische feiten, koninklijke dwaalsporen, intriges, verraad en romantiek op jetsetniveau.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde fotos en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die het koningshuis, de Britse regering en de geheime diensten verborgen hebben weten te houden.
Over Diana is decennia lang heel veel geschreven. Vaak relevante feiten maar niet altijd in de juiste context. Critici die twijfelden, lanceerden meestal eenzijdige theorieën en misten daardoor de brede samenhang. Linda onderzocht grondiger, spitte dieper en langzaamaan ontstond zo de adembenemende en spannende roman ´Koninklijk Complot´.
toelichtingBoek onthult schokkend complot: de in 1997 ‘verongelukte’ Lady Diana werkte zelf mee aan haar verdwijning
Dodi Fayed betrokken bij ´Mission Escape´.

1 september 2014 is het alweer 17 jaar geleden dat prinses Diana en haar minnaar Dodi Fayed verongelukten in de Parijse tunnel bij de Pont de l’Alma. Eind vorig werd in Engeland voorgoed besloten dat er geen onderzoeken meer gedaan werden naar het ongeluk. Voor journaliste Linda Udo een reden om haar roman ´Koninklijk Complot, het mysterie rond de dood van prinses Diana nu te publiceren´.

Vanaf de dag van het wereldschokkende nieuws (1 september 1997) hield Linda Udo de berichtgeving met gezond wantrouwen in de gaten, omdat ze die niet vertrouwde.
17 jaar filterde zij de informatiestroom rond het mysterieuze ongeval, verzamelde relevante feiten uit duizenden tabloids, bestudeerde nauwgezet foto’s en documentaires, en ploegde door politierapporten en rechtbankverslagen. Het wierp een nieuw licht op het leven van de jonge, doodongelukkige prinses die het Britse Koningshuis constant in verlegenheid bracht en zelf verlangde naar een leven in vrijheid.

DODI FAYED PRODUCENT VAN FILM MET BLAUWDRUK VAN HET AUTO-ONGELUK
In de ogen van Udo kregen de paparazzi onterecht al direct dat noodlottige weekend de schuld van Diana’s dood. Later ontdekte zij de film ´Murder by illusion´, die nota bene Dodi Fayed zelf in de jaren ’80 produceerde; in die film is een ongeluk te zien die een blauwdruk vormt van het auto-ongeluk in de Parijse tunnel. Deze spannende film, gemaakt met bekende stuntmannen, is nog steeds op YouTube te zien. Bovendien had Dodi Fayed banden met het Britse koningshuis, prins Charles kende hij van een poloclub. Toen het plan ´Mission Escape´ ontstond kon alleen niemand vermoeden dat prinses Diana en Dodi verliefd zouden worden op elkaar.

FEITEN IN DE JUISTE CONTEXT
Door de grote hoeveelheid informatie die ze verzamelde ontdekte Udo verbanden die anderen waren ontgaan. “Er zijn jarenlang talloze feiten aangedragen, maar die werden niet in de juiste context gezien omdat men de officiële lezing over Diana's dood klakkeloos aannam”, aldus de journaliste. “Ik kwam tijdens mijn onderzoek te veel ‘toevalligheden’ tegen. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een gewiekst complot waarbij het Britse koningshuis, de premier en de geheime diensten betrokken waren. Ongelofelijk dat journalisten of onderzoekers nooit een verband hebben gelegd.”

MEEKIJKEN OP WWW.LANGLEVEDIANA.NL
“Ik heb al het bewijs, zoals films en documentaires, krantenartikelen, historische beelden, foto´s en nog veel meer materiaal voor lezers op een website geplaatst.
Dit geeft goed zicht op alle aandacht die prinses Diana door de jaren heen heeft gekregen, zij was de meest gefotografeerde vrouw ter wereld. Er is zo ongelooflijk veel materiaal beschikbaar, en ik wil lezers laten zien wat ik gevonden heb. Zo kan men zelf een oordeel vormen.”

GEEN TAAIE FEITEN MAAR EEN SPANNENDE EN ONTHULLENDE ROMAN.
Met alle bewijzen in handen heeft Linda Udo er toch voor gekozen om het boek als roman te schrijven en niet een boek te vullen met uitsluitend feiten. “Diana had natuurlijk een echt prinsessenleven en vooral na haar scheiding leefde zij een jetsetleven volop in de schijnwerpers. Ik heb de ingrediënten uit haar hectische leven als prinses verweven met de harde feiten die ik gevonden heb, zoals de dwaalsporen van de Britse geheime dienst MI6 en het Britse Koningshuis. Voor mijn gevoel komen lezers meer te weten over het leven van Diana en zullen, hoop ik, daarom haar en haar keuze voor ´Mission Escape´ leren begrijpen.”
De ene lezer zal het een levendig en romantisch spannend boek vinden, andere lezers zullen het misschien onvoorstelbaar en verbijsterend vinden.
Website: www.langlevediana.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.