Manzanilla

José Kruijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Manzanilla

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491535819, 276 blz., July 2018
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 476 gram.

Uitgever: Uitgeverij NAU

beschrijving

Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden.
Dat valt voor Hester nog te bezien.
Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis. Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige 'Ik vertrek' project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de 'prachtige' zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.

'Manzanilla' is een spannende roman over familieliefde en -ergernissen. Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen. En over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een vrouw in de bloei van haar leven.

Lezers omarmden in groten getale al de vorige roman 'Verzwegen' van de Noord-Hollandse schooljuf & schrijfster José Kruijer. Met deze - inmiddels derde druk van dit boek - oogstte José vele enthousiaste lezersreacties en ontving zij prachtige recensies van de grootste Nederlandse boekleesgroepen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer (1972) is een echte juf. Naast haar tomeloze inzet voor ‘haar’ kinderen in de klas, is ze moeder van twee tienerzonen en echtgenote van Erik Kruijer. Als hobby zond ze jarenlang rake slagzinnen in en daarmee won ze vele cadeaus en vaak geldprijzen. Toen haar gezin – in haar ogen – daaraan gewend raakte, wendde ze haar woordencreativiteit aan voor het schrijven van boeken.
Lezers omarmden in groten getale al de vorige roman 'Verzwegen' van deze romanschrijfster José Kruijer. Met deze – inmiddels derde druk van dit boek - oogstte José vele enthousiaste lezersreacties en ontving zij prachtige recensies van de grootste Nederlandse boekleesgroepen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.