Kakeibo

Inge Boot; Marina Steinmann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kakeibo

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491535758, geïllustreerd, 204 blz., December 2018
Formaat: 20.5 (h) x 15.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 529 gram.

Uitgever: NAU Uitgeverij

illustrator: Palma Grevenstuk

trefwoorden: boek sensei women boek ikigai boek kintsugi bosbaden financien geld besparen geld sparen huishoudboekje japans boek japanse filosofie ...

beschrijving

Waar blijft mijn geld toch iedere maand? Wie vraagt zich dat ook wel eens af? Geld dat voor het einde van de maand al bijna op is. Door alle digitale betalingen als pinnen en creditcards zijn we het gevoel van d fysieke waarde van geld eigenlijk kwijt aan het raken. Geld is minder tastbaar aan het worden voor ons, letterlijk en figuurlijk. En daarmee verliezen we inzicht &overzicht in ons financiële leven. Een KAKEIBO brengt financiële rust en financiële vrijheden.


Japan kent eeuwenoude tradities en wijsheden van eenvoud, schoonheid en minimalisme. Een van deze in de Japanse geschiedenis is die van de KAKEIBO, al meer dan honderd jaar een fenomeen. Een van Japans eerste vrouwelijke journalisten, Hani Motoka, schreef rondom 1900 daar al veelvuldig over. Japanse vrouwen verdelen vooraf geld in porties en schrijven uitgaven op in hun Kakeibo. Nog steeds leeft deze KAKEIBO-traditie enorm bij Japanse vrouwen. In de VS en in Europa begint deze prachtige filosofie van Kakeibo ook steeds meer bekend te raken omdat het echt werkt.


"KAKEIBO gaat eigenlijk over je geld bewuster uitgeven"

Kakeibo staat voor het bijhouden van je uitgaven, maar dan op een eenvoudige manier. Door juist je uitgaven bewust op te schrijven ga je bewuster ervaren wat je uitgeeft en vooral waaraan. Mindful met je geld omgaan betekent ook dat je onbewust minder geld gaat uitgeven en gaat sparen. En dat is de kracht van KAKEIBO.


PRINCIPES VAN HET WERKEN MET EN IN JE KAKEIBO: de basis van een goedwerkende Kakeibo is natuurlijk het inzicht in wat er per jaar binnen komt aan vaste inkomsten als salaris et cetera en wat er jaarlijks sowieso aan vaste lasten uit gaat als hypotheek, huur, verzekeringen, kosten voor gas, water en elektra. Dat soort dingen dus.Om alles financieel duidelijk te krijgen volg je de 'VIJF Kakeibo STAPPEN' en krijg je direct een reëel inzicht wat je werkelijk per maand kunt uitgeven aan persoonlijke zaken, denk aan huishoudgeld, kleding en extra's.

Ook heb je na die vijf Kakeibo stappen inzicht wat je per maand werkelijk kunt overhouden. Iedere week schrijf je je contante en pinuitgaven op in je Kakeibo en zie je - hoe confronterend misschien ook - of je te veel hebt uitgegeven of juist dat er onderaan de streep nog geld over blijft. Het kost je misschien een uurtje per week maar dan heb je een heel jaar financiële rust in het verschiet als je de handige tips in de Kakeibo volgt en aanhoudt.


"Denk na iedere Kakeibo maand wat er in jouw leven mooier is geworden!"

Je Kakeibo start iedere maand met inspirerende thema's zoals het Japanse WabiSabi, over de manier van leven: wat is er nodig en wat is overbodig. Het thema Pay it forward: geven vanuit je hart en een goede daad doorgeven. En de mooie Japanse filosofie 'Kaizen' dat staat voor een goede verandering in kleine stappen nemen, om beter in balans te blijven. Grote stappen nemen maakt dat je omvalt of dat het niet het juiste resultaat oplevert. Kaizen betekent ook: uiteen halen en opnieuw in elkaar steken maar dan op een betere manier. Voor je Kakeibo is dat je persoonlijke administratie voor een keer flink uiteen gehaald wordt met als doel je financiën te verbeteren. Je zult zien dat je en je gevoelswaarde voor geld weer terugkrijgt en dat je meer financieel bewustzijn en evenwicht gaat ervaren voor een gelukkiger leven zonder financiële stress.


De KAKEIBO missie is om je mindful te inspireren met deze prachtig oude Japanse filosofie en dat je financiële stress verbant naar het verleden. Dankzij je Kakeibo krijg je enorme rust, voldoening en financiële vrijheid. Heel ZEN dus ook.


"En toen kwam op een dag het besef dat het risico om financieel opgevouwen in de knop te blijven zitten groter was dan het risico om financieel te groeien en te bloeien"

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteurs van deze KAKEIBO zijn Inge Boot en Marina Steinmann. Naast partner en moeder zijn beiden Lean Sensei. Van oorsprong is Lean een Japanse filosofie om bedrijfsresultaten te verbeteren en meer klantwaarde te creëren. Lean staat in een notendop voor: verbeteren in kleine stappen om een maximale waarde te realiseren met zo min mogelijk verspillingen waarbij klantwaarde centraal staat.

Inge en Marina behaalden allebei een Lean Six Sigma Black Belt en zijn projectmanagers van verbeter/verandertrajecten en geven trainingen bij een grote overheidsinstelling in Nederland. Enkele principes van Lean - kwaliteit, verbetering en beheersing - raken ook het idee achter Kakeibo: het plannen, verbeteren en beheersen van je eigen financiën.
Gebaseerd op hun voorliefde voor Japanse filosofieën en hun brede deskundige ervaringen in de praktijk, ontwikkelden Inge en Marina deze Nederlandse Kakeibo voor vrouwen om hen in te wijden in deze prachtige eeuwenoude Japanse kunst om financieel te groeien en te bloeien.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.