Kundalini-ontwaken

de zeven wondertekens en de vijf wijze meisjes

Anne-Marie Wegh

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kundalini-ontwaken

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491535369, geïllustreerd, 284 blz., September 2015
Formaat: 22.7 (h) x 16.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 742 gram.

Uitgever: Uitgeverij Magdalena

trefwoorden: bijbel de verborgen sleutel de zeven wondertekens uit johannes kundalini nieuwe testament oude testament spiritueel, yoga, boeddisme

beschrijving

In ons allen bevindt zich een groeipotentieel dat ons in staat stelt tot een volgende stap in de evolutie. Een krachtbron van Goddelijke oorsprong, waarvan de directe kennis en ervaring in spirituele tradities alleen werd gedeeld met een klein groepje ingewijden. In de yogatraditie is deze krachtbron bekend onder de naam kundalini shakti.

De lezer wordt in dit boek ingewijd in de universele kundalini-symboliek die in alle wereldreligies is terug te vinden. In de iconografie - bijvoorbeeld als de vlammen op het hoofd van Boeddha en Mohammed. Maar ook in de heilige geschriften - bijvoorbeeld het verhaal van Mozes en de brandende braamstruik, de vuurtongen die met Pinksteren neerdalen op Jezus' apostelen en de beroemde hemelreis van Mohammed.

Dit heilige kundalini-vuur, dat alles verbrandt wat tussen de mens en God in staat, blijkt zelfs het centrale thema in het Oude en Nieuwe Testament.
Anne-Marie toont met vele voorbeelden aan dat de gehele Bijbel - van Adam en Eva tot en met het boek Openbaring - ten diepste gaat over een kundalini-ontwaken.
Ook deelt zij een bijzondere ontdekking met de lezer: het Johannes-evangelie, het mystiekste van de vier evangeliën in het Nieuwe Testament, is opgebouwd vanuit een spirituele reis door de zeven chakra's. De zeven wondertekens die Jezus hierin verricht, beschrijven de specifieke uitwerking van een kundalini-ontwaken op het eerste tot en met het zevende chakra. Een geheel nieuw perspectief in de exegese en voor zover bekend is hierover niet eerder iets op papier verschenen.

Dit tweede boek van deze auteur is wederom voorzien van veel prachtige, oude, Bijbelse beeldplaten en andere bijzondere illustraties in kleur die Anne-Maries bevindingen ondersteunen. Het is een boek voor de eclectische lezer met belangstelling voor zingeving en de essentie van ons menszijn.
De Bijbelse invalshoek kan een interessante verdieping betekenen voor wie zich met oosterse tradities als yoga en het boeddhisme bezighoudt. Omgekeerd kan het christenen een nieuwe bril aanreiken in het verstaan van hun eigen traditie.

Met ´Kundalini-ontwaken´ wordt na vele eeuwen de sleutel der kennis die de farizeeën volgens Jezus hadden weggenomen van de gelovigen weer aan hen teruggegeven.

Wee u, wetgeleerden, want u hebt de sleutel van de kennis weggenomen. Zelf bent u niet binnengegaan en u hebt hen die binnengingen, tegengehouden.(Lucas 11:52)

Anne-Marie Wegh schrijft boeken over spiritualiteit en is een ervaringsdeskundige op het gebied van kundalini. Zij is een veelgevraagde columnist en gastspreker. Haar specialisme is de beeldtaal van de Bijbel. Door de eeuwen heen is in de Bijbelvertalingen veel symboliek verloren gegaan. Haar missie is om de diepere laag van de Bijbel bloot te leggen en te delen met haar lezers. Van haar hand verscheen ook ´Ecce Homo´, over de beeldtaal in de Bijbel. Inmiddels is daar de tweede druk van verschenen.

Anne-Marie Wegh: ´Ik hoop dat de lezer net als ik geraakt wordt door de diepere betekenis van de eeuwenoude Bijbelverhalen. De illustraties in dit boek zijn net zo waardevol als het geschreven woord. Beelden kunnen iets in ons in beweging zetten op een diepte waar woorden slechts met moeite kunnen komen. Beelden zijn de taal van ons hart en onze ziel.´

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInhoudsopgave

Inleiding

1.Kundalini
Yogatraditie
Hindoeïsme
Boeddhisme
Jodendom
Islam
Christendom

2.Veranderingen in de hersenen
Fontein der Eeuwige Jeugd
Zalving
De piramide van Cheops

3.Symbolen en metaforen
Slangen en draken
Scepters en toverstaven
Rivieren
Pilaren, ramen, hoorns en ladders
Het derde oog
Kruinen, kronen en mythische oorden

4.Het boek Genesis
Adam en Eva
Kaïn en Abel
Noach en de zondvloed
De toren van Babel

5.De zeven wondertekens uit Johannes
Het eerste wonderteken-De bruiloft in Kana
Het tweede wonderteken-De zoon van de hoveling
Het derde wonderteken-De verlamde in Bethesda
Het vierde wonderteken-De broodvermenigvuldiging
Het vijfde wonderteken-Jezus loopt over water
Het zesde wonderteken-De genezing van een blindgeborene
Het zevende wonderteken - De opwekking van Lazarus

Slot

APPENDIX
Kundalini-ontwaken:oorzaken,symptomen en adviezen.

Colofon NAU Uitgevers
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.