van een korte liefde met grote gevolgen

Elsbeth Doorenbos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
van een korte liefde met grote gevolgen

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491525902, geïllustreerd, 196 blz., February 2020
Formaat: 23.5 (h) x 16.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 504 gram.

Uitgever: Komma, Uitgeverij

beschrijving

Iedereen is een niet-ingewijdene van iedereen: Honderd jaar geleden worden mijn grootouders Anna van Breda Beausar en Edwin Doorenbos verliefd op elkaar. Anna is achttien, Edwin is tien jaar ouder, getrouwd en vader van twee kinderen. Ze gaan samenwonen en belijden hun liefde met grote hartstocht, iedereen spreekt er schande van. Voor Edwin is de liefde geen lotsbestemming maar ideaal. Voor Anna is de liefde zoals die zich toont, dat en niet anders.

Hun samenzijn houdt geen stand. Edwin hoort thuis waar hij niet is en vindt het belangrijker wat er zich in zijn hoofd afspeelt. Hij wordt troubadour en vertrekt met een gitaar op zijn rug. Anna blijft achter met zeven kinderen, zonder geld. De oorlog breekt uit en haar lamgelegde, beschaamde vertrouwen krijgt een uitweg. Ze heeft een loepzuiver gevoel voor onraad en verraad, en ontfermt zich over joodse kinderen. Maar haar koelbloedigheid raakt ze nooit meer kwijt.
Het vrijmoedige, rebelse en ontwrichtende leven van mijn grootouders heeft driftig sporen achtergelaten bij mijn vader, zijn broers en zusters. Het was een korte liefde met grote gevolgen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.