Rijks, Masters of the Golden Age

Special Edition

Marcel Wanders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rijks, Masters of the Golden Age

gebonden: € 1899.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491525865, geïllustreerd, 440 blz., October 2019, Engels
Formaat: 68.3 (h) x 63.7 (b) x 22.5 (d) cm. Gewicht: 25460 gram.

Uitgever: Komma, Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Marcel Wanders lanceert Special Edition van Rijks, Masters of the Golden Age
Nieuwe uitgave is toegankelijk vervolg op succesvolle Limited Edition

Ontwerper Marcel Wanders brengt op 1 september een Special Edition uit van Rijks, Masters of the Golden Age. Deze nieuwe uitgave is het vervolg op de Limited Edition die in 2016 uitkwam welke is uitverkocht. Rijks, Masters of the Golden Age is Marcel Wanders’ eerbetoon aan de 17e-eeuwse Nederlandse meesterwerken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum. In de 450 pagina dikke uitgave zijn de 64 schilderijen zeer gedetailleerd in close-up afgebeeld, wat lezers de mogelijkheid biedt een schat aan details, vakmanschap en informatie tot zich te nemen. Toonaangevende denkers, creatieven en kunstenaars als Anton Corbijn en David Allen nemen de lezer mee in hun ervaringen met – en kijk op – deze wereldberoemde werken. De Special Edition kost €1.899.

Waardering
Het project ‘Rijks’ is ontstaan uit Wanders’ enorme waardering voor de tijdloze betekenis van het Rijksmuseum. Hij vertelt: “In de eerste editie van Rijks, Masters of the Golden Age heb ik geprobeerd mijn fascinatie voor deze meesterwerken over te brengen op anderen. Deze editie was door haar omvang en prijs niet voor iedereen bereikbaar. Met deze Special Edition hebben we geprobeerd een uitgave te maken die de schoonheid en het vakmanschap van deze meesterwerken voor een breder publiek toegankelijk maakt.” De Special Edition presenteert 64 iconische schilderijen zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje op ware grootte. Zo is elk schilderij van zeer dichtbij te ervaren, alsof je er in het Rijks met je neus bovenop staat. Aan de hand van interviews met o.a. Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson en Erwin Olaf wordt lezers nieuwe perspectieven op de schilderen geboden.

Over de Special Edition
Rijks, Masters of the Golden Age is een speciaal initiatief van Marcel Wanders en Steven Hond (Uitgeverij Komma), met speciale dank aan het Rijksmuseum. De cassette bevat twee Engelstalige boeken, soft-cover, gebonden in Bodoni-stijl. De schilderijen op de cassette zijn op ware grootte afgebeeld. De Special Edition weegt 23 kg en meet 72x50,5x9 cm (hxbxl). In het boek staan 64 schilderijen uit de Eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam, elk met een percentageverwijzing naar de oorspronkelijke grootte. Veel van de schilderijen worden in close-ups getoond, wat de lezer de mogelijkheid biedt eindeloos details te blijven ontdekken in de kunstwerken. De Special Edition is vanaf 1 september 2019 beschikbaar voor
€1.899, (incl. 9% btw) en wordt uitgegeven door Uitgeverij Komma. De Special Edition is verkrijgbaar bij boekhandels en online op www.rijksmastersofthegoldenage.com. Daar is ook het bijbehorende e-book Behind the Scenes te downloaden: www.rijksmastersofthegoldenage.com/bts.


Over Marcel Wanders
Marcel Wanders is een toonaangevend product- en interieurdesignbureau in de creatieve hoofdstad Amsterdam, met meer dan 1.900 iconische product- en interieur design projecten over de hele wereld. Voor zowel particuliere klanten en luxe merken zoals Alessi, Baccarat, Bisazza, Christofle, Kosé Corporation/ Decorté, Flos, KLM, Hyatt Hotels Corporation, LH&E Group, Louis Vuitton, Miramar Group, Morgans Hotel Group, Puma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Rijks, Masters of the Golden Age

gebonden: € 125.00

Meer boekennieuws op Facebook.