Sleep Naked

Een fotografische reis langs de muren van Europa

Donald van Tol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sleep Naked

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491525810, geïllustreerd, 72 blz., February 2019
Formaat: 22.0 (h) x 15.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

Uitgever: Komma, Uitgeverij

vertaald door: Simona Rossi

beschrijving

Lasciate ogni speranza, o voi che entrate … (Gij die hier binnentreedt, laat alle hoop varen). Een citaat uit Dante’s ‘Inferno’ (La divina commedia) en één van de boodschappen die fotograaf Donald van Tol aantrof bij de ingang van een school in Grosseto, Italië.

Al sinds mensenheugenis laten mensen boodschappen achter in publieke ruimten. Muren, bankjes en bushokjes staan beschreven met namen van geliefden, hartenkreten. politieke leuzen en flauwe grappen. Iedereen ziet ze, maar meestal lopen we ze voorbij, zonder er aandacht aan te besteden. Wie beter kijkt ziet teksten die kunnen raken en je doen afvragen: wie schreef dit? Waarom? Wat is het verhaal wat hierachter schuilt?Donald van Tol begon een aantal jaar geleden in zijn woonplaats Groningen met het fotograferen van teksten die hij op muren en bankjes zag staan. Inmiddels fotografeert hij in allerlei steden in Europa – van Kopenhagen tot Lissabon, van Rome tot Praag - teksten die hem prikkelen, inspireren, maar hem vooral ook nieuwsgierig maken. Woorden die van alles kunnen betekenen en zijn achtergelaten door verschillende mensen. Uit de meer dan honderden beelden die hij in de loop van de tijd fotografeerde maakte hij een prachtige selectie van 70 foto’s die gebundeld worden in een boek.

Sleep Naked neemt je mee langs Europese muren waarop gewone mensen vloeken, zuchten, mijmeren en lachen. Intrigerend, en voorzien van beelden die ontroeren, troosten en zorgen voor herkenning. Maar bovenal zetten ze de verbeelding - de mooiste van alle menselijke eigenschappen - in beweging.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.