Fragile

Jan Vermeer

 
 

gebonden: € 2250.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491525797, geïllustreerd, 400 blz., May 2020, Engels

Uitgever: Komma, Uitgeverij

beschrijving

Fragile is het levenswerk van Jan Vermeer. Dit bijzonder vormgegeven boek is een reis door de wereld waarin de fascinerende dierenwereld de hoofdrol speelt.

Vermeer bezocht in de afgelopen vijfentwintig jaar de verste uithoeken van de aarde en stond oog in oog met gorilla’s in Congo en Rwanda. Hij was meerdere keren getuige van de fascinerende levenscyclus van keizerspinguïns op Antarctica. Hij voelde zich nietig en vooral bevoorrecht om voet op Nova Zembla te zetten. Op het zelden bezochte Aldabra legde hij het geheime leven van de reuzenschildpad vast en maakte award winnende foto’s van de tot wel negentig centimeter grote kokosnootkrab.

Fragile is ook het podium waar de gelauwerde foto van een papegaaiduiker in de sneeuwbui alle ruimte krijgt. In Fragile worden zevenentwintig vogel- en dierensoorten gepresenteerd. De fragiele Japanse kraanvogels vormen de rode draad in de vormgeving. Een exclusieve foto van twee dansende kraanvogels op dibond geprint maakt Fragile compleet.

Fragile is een hommage aan de natuur, aan de wilde dieren die proberen te overleven in een wereld waar stroperij een van de grootste bedreigingen vormt. De allergrootste bedreiging is de overbevolking en de opwarming van het klimaat. Daardoor staat het leefgebied van ecosystemen zwaar onder druk en is er soms letterlijk geen plaats meer om te overleven.

Hoewel de natuur met grote levensbedreigende problemen wordt geconfronteerd is de bewustwording mondiaal wel toegenomen. Men ondervind ook steeds meer zelf de gevolgen van klimaatverandering. Door bewuster om te gaan met de planeet aarde profiteert ook de dierenwereld en zijn de kansen op overleven voor alle levensvormen groter.

Linnen box met boek
Voorzien van laser gestandsde houten omslag met bijzondere bindwijze
Voorzien van genummerd en gesigneerd, unieke prijswinnende foto afgedrukt op dibond

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.