Verbindend leiderschap in een uitdagende groep

oog voor talent bij een grillige groepsdynamiek en pesten

Boaz Bijleveld

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verbindend leiderschap in een uitdagende groep

paperback/ gebrocheerd: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491510793, geïllustreerd, 312 blz., June 2014
Formaat: 24.2 (h) x 16.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 711 gram.

Uitgever: Eduforce

beschrijving

Oog voor talent bij een grillige groepsdynamiek en pesten.

Kinderen die zich respectloos opstellen, boze ouders die verhaal komen halen, het zoveelste opstootje bij gym, onrust tijdens de les, elkaar niets gunnen
in de klas. En dan is er ook nog een leerling die beweert gepest te worden...

In zo'n situatie is het een enorme uitdaging om je aandacht en energie te richten op kansen en kwaliteiten. Hoe houd je oog voor jouw talent en dat van de kinderen? Hoe blijf je in contact en, zo nodig, hoe herstel je het contact?

Verbindend leiderschap in een uitdagende groep:

* Helpt je zo snel mogelijk in een opwaartse, positieve spiraal in de interactie met het kind, je groep, de ouders, je collega's én met jezelf.

* Is een pragmatische totaalaanpak om de groepsvorming te herstellen en pesten aan te pakken.

* Beschrijft hoe je dat concreet en stapsgewijs met oplossingsgerichte technieken doet.

* Is als instrument binnen groepen in te zetten én als handboek te raadplegen voor effectieve handelingsplannen in het kader van sociaalemotionele
ontwikkeling en het pedagogisch klimaat.

* Is gericht op alle leerkrachten en coaches binnen het basisonderwijs en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Het is een prachtig cadeau voor elke leerkracht.

De rode draad: Zoek de verbinding!

Auteur: Boaz Bijleveld
ISBN: 978-94-91510-79-3
Uitvoering: boek, 312 pag, 2014

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen zeer praktisch boek met veel aanwijzingen en voorbeelden, dat een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de groepsvorming op school waardoor het pesten wordt aangepakt. Gericht op leerkrachten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Dit boek behandelt een totaalaanpak om de groepsvorming in de klas positief te beïnvloeden en om pesten tegen te gaan. Het gaat daarbij uit van drie pijlers: het is praktisch, oplossingsgericht en compleet. De rol van de leerkracht is cruciaal. Hij moet motiveren, enthousiasmeren en grenzen stellen. Met behulp van groepsdynamische theorieën wordt stapsgewijs aangegeven hoe pesten aangepakt kan worden. De rollen van alle actoren worden hierbij in beeld gebracht, geanalyseerd en er wordt beschreven hoe aan een oplossing kan worden gewerkt. Ook de rol van de ouders komt aan de orde. Tot slot geven specialisten uit het veld middels interviews hun visie op de problematiek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.