Kunstgeschiedenis verrijkingswerk voor groep 5 en 6

de Oudheid

Emmi M. Visser

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kunstgeschiedenis verrijkingswerk voor groep 5 en 6

paperback/ gebrocheerd: € 9.50

ISBN: 9789491510755, geïllustreerd, 48 blz., September 2014
Formaat: 29.9 (h) x 21.3 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 190 gram.

Uitgever: Eduforce

serienaam/reeks: Denkwijs

beschrijving

Heb jij je weleens afgevraagd wat er zo bijzonder is aan kunst? En waarom de Oude Egyptenaren twee linkervoeten hadden?

Kunst is iets heel bijzonders. Het is zelfs zo dat wetenschappers het maar niet met elkaar eens kunnen worden over wat kunst precies is! Dat klinkt misschien gek, maar in dit werkboek komen de kinderen er zelf achter waarom dat zo is.

Verrijkingswerk voor hoogbegaafde kinderen uit groep 5 en 6. En voor reguliere kinderen uit groep 7 en 8 die meer aankunnen. Leerzaam voor thuis en op school.

Kunstzinnige Oriëntatie

Dit werkboek is een combinatie van theorie over kunstbeschouwing en theorie over kunstgeschiedenis. Vanaf hoofdstuk 1 gaat de leerling aan het einde van elk hoofdstuk zelf aan de slag met zijn of haar eigen tentoonstelling. Dit werkboek leert kinderen zich open te stellen voor kunst, wat in lijn ligt met de karakteristiek van Kunstzinnige Oriëntatie in het primair onderwijs.

Soorten opdrachten

Dit werkboek is ontworpen om leerlingen extra uitdaging in de vorm van verrijkingswerk te bieden. Deze uitdaging komt niet alleen naar voren in het onderwerp, maar vooral ook in de soorten opdrachten. Bijna alle opdrachten bestaan uit open vragen, waarbij de leerling gevraagd wordt te analyseren, filosoferen, evalueren, toe te passen en te creëren.

Begeleiding

In principe kan de leerling de hoofdstukken zelfstandig verwerken. Sommige onderdelen van het werkboek zijn lastiger dan andere. Hierbij kan extra begeleiding noodzakelijk zijn. Voor thuis of voor op school.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.