Blij met mij

Pat Palmer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Blij met mij

paperback/ gebrocheerd: € 13.50

ISBN: 9789491510717, geïllustreerd, 84 blz., September 2014
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 197 gram.

Uitgever: Eduforce

vertaald door: Catharina Haverkamp

beschrijving

In Blij met Mij leren kinderen zichzelf te begrijpen en te praten over hun gevoelens. Ze leren emotionele basisvaardigheden voor zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde.

Dit lees-, leer- en oefenboek staat vol ideeën hoe je kunt leren assertief te zijn. De opdrachten kunnen alleen of samen met een vriend(in) of een ouder gedaan worden.

Jong en oud profiteren van dit bemoedigende boekje, bedoeld voor kinderen tussen 6 en 11 jaar.

Hoofdstuk 1: Blij met mij
Hoofdstuk 2: Gevoelens
Hoofdstuk 3: Gevoelstaal
Hoofdstuk 4: Jezelf toestaan
Hoofdstuk 5: Lichaamstaal
Hoofdstuk 6: Loslaten

Dit boek is speciaal ontwikkeld voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Als je dit boek leest en de opdrachtjes uitvoert, wordt je leven een stuk gemakkelijker en prettiger!

Is 'Muis, monster en ik' misschien ook iets voor u? In 'Muis, monster en ik' leren kinderen effectieve, sociale vaardigheden door het herkennen van muis- en monstergedrag en maken kennis met hun assertieve ik.

Auteur: Catharina Haverkamp
ISBN: 978-94-91510-71-7
Uitvoering: werkboek, 80 pagina's, 2014

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatFeelgood lees-, doe-, denk- en oefenboek waarin kinderen leren zichzelf te mogen zijn en van zichzelf te houden. In zes hoofdstukken (blij met mij, gevoelens, gevoelstaal, jezelf toestaan, lichaamstaal en loslaten) worden talloze ideeën aangedragen om emotionele basisvaardigheden voor zelfbewustzijn, zelfrespect en eigenwaarde te ontwikkelen. Het mooi verzorgde boekje in oblong formaat gaat uit van de eigen kracht en gevoelens van kinderen en biedt een breed scala aan werkvormen (teken, schrijf, kleur, lees, noteer, kruis aan, zoek, denk, enz.) waarmee direct aan de slag gegaan kan worden. De pagina's zijn kleurrijk en steeds anders vormgegeven; de tekstblokken zijn overzichtelijk. Bladzijden zijn gevuld met leuke en grappige illustraties of aansprekende kleurenfoto's op een effen gekleurde ondergrond. In dezelfde opzet verscheen 'Muis, monster en ik' over assertiviteit. Mooie, bemoedigende, waardevolle uitgave die daadwerkelijk een positief effect bij de lezer teweeg kan brengen. Wees blij met jezelf. Zeer bruikbaar voor thuis, op school of in de zorg; onder begeleiding geschikt voor kinderen van ca. 7 t/m 11 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.