De man die van vrouwen hield

en andere verhalen

Meindert Barkema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De man die van vrouwen hield

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491495601, geïllustreerd, 180 blz., March 2016
Formaat: 18.5 (h) x 12.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 154 gram.

Uitgever: Menken Kasander & Wigman Uitgevers

illustrator: Fer Hakkaart

beschrijving

Van Meindert Barkema, architect en schrijver van twee Leidse thrillers, zou de uitspraak kunnen zijn: 'Zo ik iets ben, ben ik een Leidenaar.' De elf verhalen in deze bundel gaan over zijn jeugd in een Leidse volksbuurt, zijn ervaringen in Nieuw-Guinea en de avonturen van een Leidenaar in Frankrijk.

Fer Hakkaart is al sinds de jaren zestig met zijn tekeningen en schilderijen de portretteur bij uitstek van het (Leidse) volksleven. Verzamelaar met nieuwste aanwinst is zijn jongste werk.


Meindert Barkema begon als buurtarchitect in de Leidse binnenstad en werd bekend door verschillende restauratie- en nieuwbouwprojecten: het diaconaal centrum De Bakkerij, het Trianontheater, de Hartebrugkerk, vele woonhuisrestauraties en studieplannen voor onder meer de Stadsgehoorzaal. Van zijn hand verschenen ook twee thrillers.

De kunst van Fer Hakkaart is authentiek en veelzijdig. Hij uit zich weliswaar in de eerste plaats als schilder, maar is tevens een groot tekenaar. In zijn werk gaat het altijd om de mens en de menselijke vorm; de heffe des volks schilderend, laat hij de mens zien in zijn beperking. In kleurrijke bonte taferelen is hij dan 'voyeur van het volk', het Leidse volk bij uitstek. Zijn jongste schilderij Verzamelaar met nieuwste aanwinst siert het omslag van dit boek.

Meindert en Fer, beiden geboren en getogen Leidenaars en vrienden sinds mensenheugenis, maakten in de jaren zestig en zeventig samen met Nick Oudshoorn een film over de buurt Maredorp, die ter gelegenheid van de uitgave van dit boekje opnieuw kan worden bekeken, nu op het internet: https://www.facebook.com/demandievanvrouwenhield/

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.