Het geheim van de frisbee

159 vragen over intrigerende plekken, eigenaardige gewoonten en technische toevalligheden

Bram Vermeer; Gerald Maurice

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het geheim van de frisbee

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491481086, geïllustreerd, 224 blz., April 2019
Formaat: 20.1 (h) x 15.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 337 gram.

Uitgever: Oostenwind

trefwoorden: alledaagse wetenschap onderweg proefjes vakantie vraag en antwoord

beschrijving

Waarom is de Middellandse Zee zouter dan de Noordzee? Hoe kan op warme dagen hete thee verkoelender zijn dan een ijskoud pilsje? In dit intrigerende boek gaan techniekdocent Gerald Maurice en wetenschapsjournalist Bram Vermeer op zoek naar simpele verklaringen voor opmerkelijke zaken tijdens vakanties of een dagje uit. In korte verhalen nemen ze je mee in hun ontdekkingstocht langs stilstaande stationsklokken, kiepende rolkoffers en onhandige hurktoiletten. Proefjes en experimenten nodigen uit om ook zelf op onderzoek uit te gaan.

Een ongewoon reisverslag in 159 vragen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerald Maurice ontwikkelt en begeleidt onderwijsprojecten op het snijvlak van wetenschap, techniek en kunst. Als ‘Meester Gerald’ gaf hij de afgelopen jaren les aan duizenden kinderen in en rond Amsterdam. Hij is natuurkundige en beeldend kunstenaar.

Bram Vermeer is wetenschapsjournalist en uitgever. Hij maakt verhalen over wetenschap, techniek en samenleving voor media in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Hij was betrokken bij uiteenlopende boekprojecten en is als natuurkundige altijd op zoek naar verrassende verschijnselen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.