Een onverwachte erfenis

Robert Thomson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een onverwachte erfenis

paperback/ gebrocheerd: € 21.05: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491472039, 276 blz., March 2013
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 443 gram.

Uitgever: Booklight

beschrijving

Puck Scheltinga van Beuningen is juriste en single. Al op haar tweeëndertigste bekleedt ze een topfunctie bij een grote bank en weet zich door haar keiharde opstelling prima te handhaven in de wereld van macht en geld. In materieel opzicht ontbreekt het haar aan niets. Echter, liefde en menselijkheid zijn haar vreemd.
Haar leven krijgt een andere wending wanneer het RIAGG haar vraagt om de zorg op zich te nemen van een demente bejaarde oom, een man die ze amper kent en die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft. In het dorp IJsseldijk in de Gelderse Achterhoek ontmoet ze de treurende oude man die compleet onverwacht haar hart steelt.
Puck besluit tijdelijk voor hem te zorgen, maar nog voor ze bij hem intrekt wordt haar oom afgevoerd naar een gesloten inrichting. Ze vecht als een tijgerin om hem daar uit te krijgen. In de gesloten dorpsgemeenschap waant ze zich op een andere planeet, waar hele andere normen en waarden gelden dan in de kille bankwereld. Door de liefde van haar oom en de warme dorpsgemeenschap ontdooit uiteindelijk de ijskorst om haar hart.

Robert Thomson, romanschrijver vanaf 2009, heeft een eigen, soms rebelse kijk op het leven. Het uitwerken van de karakters van en de gebeurtenissen rond zijn personages, waarbij la condition humaine een prominente rol vervult, vindt hij de essentie van een goede roman.
Andere romans van zijn hand: De zwarte spiegel (2012) en Een obsessieve drang (2013)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.