Pollenvoedsel-syndroom

een handboek voor mensen met een kruisallergie van hooikoorts en voedsel

Marloes Collins; Katja Niessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pollenvoedsel-syndroom

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491442827, geïllustreerd, 110 blz., July 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 171 gram.

Uitgever: Expertboek

beschrijving

Lekker Leven met hooikoorts en kruisreacties met voeding

Het komt regelmatig voor dat wanneer je last hebt van hooikoorts je tevens een kruisallergie ontwikkelt tegen diverse voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld bij een allergie voor de pollen van de berk, dan kunnen allergische klachten na het eten van bijvoorbeeld een appel of hazelnoten ontstaan. Er zijn ook reacties beschreven bij gras, bijvoet en ambrosia. Deze kruisallergieën wordt ook wel het pollen-voedsel syndroom genoemd.

Nog niet iedereen is op de hoogte van deze mogelijke kruisallergieën en hoe er klachtenvrij, of met minder klachten geleefd kan worden.

In dit boek wordt uitgelegd wat kruisallergie is en hoe het komt dat de kruisallergie ontstaat. Alle voedingsmiddelen die kunnen zorgen voor een kruisallergische reactie worden genoemd en daarnaast worden er diverse tips gegeven waarmee het leven met deze kruisallergie makkelijker gemaakt wordt. Tevens zijn er in dit boek recepten en lijsten opgenomen met voedingsmiddelen die wel gegeten kunnen worden. Zo kom je tot de ontdekking dat het dieet bij deze kruisallergieën geen beperking hoeft te zijn om lekker en gezond te eten!

(update augustus 2020)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.