Help, mijn partner heeft een depressie!

praktische tips en tools voor de partners van mensen die lijden aan een depressie

Stef Linsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Help, mijn partner heeft een depressie!

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789491442650,
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

Uitgever: eBookPoint

redactie: Bianca Minkman

beschrijving

Dit boek stelt alle belangrijke kwesties voor partners aan de orde over depressie op een begrijpelijke manier. 'Wat is er met je partner aan de hand?' 'Is de liefde over?' 'Wat kan ik doen en wat niet?' 'Is het mijn schuld?' Dat zijn enkele van de prangende vragen die je kunt hebben. Het WILBO-syndroom speelt je parten.

In dit boek dat speciaal is geschreven voor partners en mantelzorgers, vind je wat depressie is, de psychotherapeutische en psychiatrische behandelmogelijkheden en hoe en waar je hulp krijgt. En dat alles in begrijpelijke taal, deels in vraag- en antwoordvorm. Bovendien een hoofdstuk met tips en tools voor bij jullie thuis, met speciale aandacht voor de kinderen. Zelfredzaam zijn is niet 'alles zelf moeten doen'. De auteur legt dit uit aan de hand van de 'LLOVERS-methode'. Patiënten- en familieorganisaties en meer dan 50 nuttige websites met helpdesks, familiebijeenkomsten en dergelijke worden besproken. Informatie over hulp bij schulden komt aan bod en ook het aanvragen van een persoonsgebonden budget, thuishulp, onder bewindstelling, mentorschap of ondercuratelestelling.

Jaarlijks hebben meer dan 650.000 mensen in Nederland een depressie of depressieve klachten. Ongeveer twintig procent van alle mensen krijgt in zijn leven een depressie. Depressie is de meest voorkomende psychiatrische aandoening en de jaarlijkse maatschappelijke kosten bedragen zo'n twee miljard euro. Mantelzorgers worden belangrijker door de vergrijzing, de crisis en de bezuinigingen en daarom moeten zij worden versterkt. Vandaar dit boek.

Over de auteur:
Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) heeft 25 jaar ervaring. Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling), een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (onder andere forensische) ggz-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) heeft 25 jaar ervaring. Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling), een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (onder andere forensische) ggz-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.recensie citaatOver depressie is al veel informatie verschenen en patiënten hebben zelf ook legio boeken geschreven over hun eigen ervaringen. Maar voor partners en mantelzorgers is er weinig. Door de veranderingen in de GGZ en de terugtredende rol van de overheid is het juist nu erg belangrijk dat de omgeving van de patiënt goed geïnformeerd is en de weg weet te vinden. Dit boek van de psychiater Linsen geeft, deels in vraag- en antwoordvorm, een goede uitleg over de achtergronden en behandeling van depressie. Ook over erfelijke aspecten. Voor kinderen van ouders met psychische problemen is er eveneens aandacht. Een topper zijn de vele pagina's met nuttige websites. Het hoofdstuk over medicatie is up-to-date en goed leesbaar. Dit geldt eigenlijk voor het hele boekje. Dit is het eerste goede informatieve boek voor deze doelgroep in een verzorgde uitvoering.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.