Dialectpop

van oerend hard tot o, o Den Haag en van in nije dei tot Sjeng aon de geng

Jan Schepers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dialectpop

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491439957, geïllustreerd, 248 blz., March 2015
Formaat: 22.9 (h) x 15.2 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Eigenboekuitgeven.com

beschrijving

Als Bertus en Tinus zich in 1977 oerend hard te pletter rijden op hun motoren, is zingen in dialect niet normaal. Deze motorsong zorgt voor een kentering. Vooral in de eerste helft van de jaren tachtig dringen veel dialectliedjes de Top 40 en Nationale Hitparade binnen: de dialectpop is geboren.

De klassiekers Oerend hard, In nije dei, Je loog tegen mij en O, o, Den Haag zullen menigeen bekend in de oren klinken. Van deze liedjes, maar ook van hoogvliegers als Sjeng aon de geng, Mooi man, Boer Harms en Maar wie holt van mekaar! wordt het ontstaan uit de doeken gedaan.

Niet alleen de bands Normaal, Rowwen Hèze, Bertus Staigerpaip, Mooi Wark en Skik zijn in het boek terug te vinden. Ook minder fameuze groepen als de Janse Bagge Bend, Het Börker Trio, Rubberen Robbie en Pleps worden onder de loep genomen.

In Dialectpop zijn bijna 250 dialecthits opgenomen en zijn biografieën geschreven van de artiesten en bands die deze liedjes de hitlijsten hebben ingezongen.

Hoe verschillend de liedjes en bands ook zijn, één ding hebben ze gemeen en dat is het dialect!

Jan Schepers is zowel muziek- als voetballiefhebber. Eerder verschenen van de auteur: Normaal deur de joaren hen en PSV 100 jaar: De Lampjesmenschen tegen de Westelijken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Schepers is zowel muziek- als voetballiefhebber. Eerder verschenen van de auteur: Normaal deur de joaren hen en PSV 100 jaar: De Lampjesmenschen tegen de Westelijken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.