Van hard werken naar bewust werken

het normaliseren van de werkdruk in de verpleging en verzorging

Jean-Luc Spaninks; Peter Westerhof

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van hard werken naar bewust werken

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789491439568, 114 blz., April 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 261 gram.

Uitgever: Piramidions

redactie: Mieke Schoondermark

beschrijving

De ouderenzorg staat onder toenemende maatschappelijke en politieke druk. Veranderingen binnen de zorg zijn dan ook onontkoombaar. Van zorgorganisaties wordt verwacht dat men de kwaliteit van de zorg weet te waarborgen. Heldere communicatie en duidelijke afspraken naar cliënt en diens familie, betreffende de geboden zorg, zijn een absolute voorwaarde voor de persoonlijke beleving van deze waarborging.

In dit boek wordt het proces - Van hard werken naar bewust werken - ontvouwd dat organisaties heldere en praktische handvatten biedt om de tevredenheid van de medewerkers te verhogen en daarmee de zorg voor de cliënt te verbeteren. De filosofie achter dit proces: Stel de medewerker centraal, zorg dat deze zich gesteund weet, zich waardevol voelt en werkplezier ervaart. Pas dan komt zijn kennis, kunde en vaardigheid werkelijk tot wasdom. Een gevolg hiervan is dat zijn zelfvertrouwen en betrokkenheid toeneemt en daarmee zijn cliënt en diens familie gebaat.

Het is van belang om medewerkers bewust te maken van hun professionaliteit, expertise en waarde. "Coaching on the job" biedt hen bovendien hulp in complexe (zorg)situaties en mag dan ook niet ontbreken bij deze manier van werken. Medewerkers voelen zich gesteund en worden creatiever, nemen meer initiatief en durven fouten te maken. Bewust werken betekent doelgericht werken, rekening houdend met alle betrokkenen : de cliënt, diens familie en niet in de laatste plaats, de zorgverlener zelf.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jean-Luc Spaninks (1975) is coach en bovendien auteur van de boeken Excuses bedenk je, resultaten behaal je, Emotioneel meesterschap en Je relatie meester. Ook werkt hij binnen een instelling voor verzorging en verpleging waar hij medewerkers coacht en ondersteunt ten einde de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren.

Het is zijn passie om iedereen die er voor open staat bij te staan in hun veranderprocessen, of het nu gaat om gedragsveranderingen binnen organisaties, het coachen van sporters of zelfrealisatie van een individu. De voldoening is immers groot voor beide partijen wanneer men een betere en gelukkigere versie van zichzelf creëert.

De motivatie voor zijn werk haalt hij vooral uit de uitdagingen die hij in zijn eigen leven heeft moeten aangaan om een gelukkigere en betere versie van zichzelf te worden. Dit is volgens hem een proces dat nooit stopt. Daarnaast heeft hij grote belangstelling voor psychologie, filosofie en esoterie, zonder dat het zweverig wordt. Zijn passie om bij te dragen aan het welzijn van anderen wordt vertaald in zijn werk als coach en in zijn boeken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.