Jonas

Siep Buitenweg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jonas

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491439384, 180 blz., September 2013
Formaat: 22.9 (h) x 15.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 399 gram.

Uitgever: Eigenboekuitgeven.com

beschrijving

Een eigenwijze Amsterdamse stadsmens verblijft met vrouw en kinderen in zijn vakantiehuis in Zweden.Op een zondagmiddag vertrekt hij vlak voor het eten, om nog even een uurtje te gaan vissen. Hij neemt afscheid van zijn vrouw en vertrekt.

Maar in plaats van naar zijn bekende stek te gaan, slaat hij de andere kant op en rijdt diep het onbekende bos in. Het wordt pas een hachelijk avontuur wanneer zijn auto te water raakt en hij vast komt te zitten in de wildernis. Als stadsmens is hij volslagen ontheemd in de natuur en moet zien te overleven.

Na verschillende stommiteiten en komische valpartijen, staat hij plots oog in oog met een beer. Op het moment dat de beer hem aanvalt, komt uit het niets een vreemd wezen dat hem redt. Hetzelfde overkomt hem nogmaals met een roedel wolven.
 
Op zoek naar zijn mysterieuze redder komt hij Jonas tegen. Langzaam krijgen beiden vertrouwen in elkaar en ontstaat er een vriendschap. Jonas wijdt hem in over de duistere mysteriën van de wildernis. Na een verblijf van vijf dagen in het bos wijst Jonas hem de weg terug naar de bewoonde wereld.
 
Eenmaal thuis mist hij echter zijn vriend en is geraakt door de mystiek van de wildernis. Hij besluit terug te gaan en zoekt Jonas op. Samen smeden ze een plan om de duistere mysteriën die het bos omgeven voor eens en voor altijd te ontrafelen. Wat volgt is een spannend avontuur.
 
Jonas is een avontuurlijk boek vol met komische, spannende, maar ook serieuze momenten die je in één adem uitleest!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.