Verhalen van Schokland

de lotgevallen van een eilandbevolking

Bruno Klappe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verhalen van Schokland

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491439179, geïllustreerd, 246 blz., March 2013
Formaat: 22.9 (h) x 15.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 538 gram.

Uitgever: Eigenboekuitgeven.com

beschrijving

Het in 1859 ontruimde eiland Schokland, thans ingesloten door het akkerland van de Noordoostpolder, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Bruno Klappe (geboren in 1951 in Kampen) verdiept zich al jaren in de geschiedenis van de bewoners van dit afgelegen oord in de voormalige Zuiderzee.

In Verhalen van Schokland - De lotgevallen van een eilandbevolking vindt u een selectie uit de vele artikelen die hij over Schokland en de Schokkers schreef.

Verhalen over de visserij en de gevaren van de zee, over stormen en overstromingen die het eiland teisterden. Verhalen over Schokkers die tot hun dood opgesloten werden omdat ze een paar centen bijeen gebedeld hadden. Verhalen over een doorgedraaide dokterszoon, een bestolen veldwachter en een eigengereide vroedvrouw. Verhalen over bruiloften en begrafenissen, over vreugde en verdriet.

Door de schrijver wordt een gevarieerd beeld geschetst van het leven van de Schokkers, een leven dat niet altijd even gemakkelijk was, en juist daarom van belang om vast te leggen in Verhalen van Schokland.

Alle verhalen zijn geheel herziene versies van artikelen die eerder door Bruno Klappe gepubliceerd werden in Het Schokker Erf, het tijdschrift van de Schokkervereniging.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.