Theosofische inzichten

artikelen van W.Q. Judge

William Quan Judge

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Theosofische inzichten

gebonden: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491433016, geïllustreerd, 717 blz., February 2012
Formaat: 23.3 (h) x 16.8 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 1112 gram.

Uitgever: Theosophical University

beschrijving

William Quan Judge (1851-1896), mede-oprichter van de Theosophical Society, beschikte over het talent om moeilijke filosofische onderwerpen in begrijpelijke taal uiteen te zetten en aan te geven welke waarde ze voor ons dagelijks leven hebben.

Theosofische inzichten bevat nieuwe vertalingen van artikelen geschreven door Judge. De meeste artikelen zijn afkomstig uit het door hem geredigeerde tijdschrift The Path. Dit tijdschrift was bedoeld om het oude pad naar universele broederschap aan te geven, en H.P. Blavatsky noemde het tijdschrift 'zuivere buddhi' of inzicht.

Twee overzichten van de theosofie die Judge als brochure had uitgegeven - Echo's uit het Oosten en Theosofie in vogelvlucht - zijn ook opgenomen.

Achterin is een biografische schets over het leven van Judge toegevoegd en een uitgebreide index.

Onderwerpen zijn o.a.: Occulte vermogens en spirituele gaven; Altruïsme, broederschap en het spirituele pad; Karma en reïncarnatie; Genezing van ziekten; Hypnotisme, mesmerisme, magnetisme; Meditatie, concentratie, wil; Cyclussen en evolutie; Verborgen aanwijzingen in De geheime leer van H.P. Blavatsky; Spiritisme, mediums en de astrale wereld; Adepten, meesters, mahatma's; Vegetarisme en het doden van dieren; Jakob Böhme, Alessandro Cagliostro, Anton Mesmer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.