Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 1

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 1

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491425622, December 2014
Formaat: 22.9 (h) x 15.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 908 gram.

Uitgever: Glagoslav Publications Ltd

redactie: Maarten Tengbergen

beschrijving

Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).

In tegenstelling tot de meeste andere literatuurboeken is Vijftig hoogtepunten niet opgebouwd rond de auteurs maar rond hun werken. De twee delen beslaan samen een periode van anderhalve eeuw - van Jevgeni Onegin tot De Goelag Archipel. Het eerste deel, gewijd aan de "Gouden Eeuw" van de Russische literatuur, bevat beschrijvingen van werken van o.a. Poesjkin, Gogol, Toergenev, Dostoevski en Tolstoj, terwijl het tweede deel, gewijd aan de "Zilveren Eeuw" en de Sovjet-periode, zich concentreert op werken van o.a. Tsjechov, Pasternak, Boelgakov, Nabokov en Solzjenitsyn.

Het boek is zeer nuttig als naslagwerk voor studenten en degenen die zich beroepsmatig met de Russische literatuur bezighouden, en een bron van inspiratie voor alle geïnteresseerde lezers.

Vergeleken met zijn voorgangers Klassieken van de Russische literatuur en Russische meesterwerken in kort bestek is deze uitgave grondig herzien en uitgebreid met een aantal nieuwe hoofdstukken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.