Het Attachment Parenting boek

Inspirerend voor ouders: hét boek over hechting met je kind

William Sears; Martha Sears

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Attachment Parenting boek

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491411953, geïllustreerd, 208 blz., October 2018
Formaat: 24.0 (h) x 15.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 539 gram.

Uitgever: Samsara

illustrator: Hester van Toorenburg

vertaald door: Ellis Post Uiterweer; Anna Post Uiterweer

beschrijving

William Sears & Martha Sears
Attachment Parenting boek
Inspirerend voor ouders: het boek over hechting met je kind

Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting!
Dit boek is een bron van inspiratie voor alle ouders en grootouders plus alle mensen die met kinderen werken.
Hechting is een tijdloos onderwerp, maar in deze tijd met duo-ouders, werkende partners en veel externe opvang van kinderen, een actueel onderwerp!
De term Attachment Parenting is bedacht door de Amerikaanse kinderarts William Sears en betekent letterlijk "hechtend ouderschap". Hiermee wordt gedoeld op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Attachment Parenting (AP) stelt dat een kind behoefte heeft aan vertrouwen, empathie en genegenheid en dat ouders moeten helpen bij de ontwikkeling van deze eigenschappen.
Deze basishouding klinkt vanzelfsprekend, maar het blijkt in veel relaties tussen ouders en kinderen in meer of mindere mate te ontbreken. In het huidige tijdgewricht, waarin veel ouders beide werken, kinderen vaak meer dan 2 ouders hebben en kinderen meer dan ooit aan de zorg van anderen worden over gelaten, komt de vraag over hechting of het gebrek daaraan, continue ter sprake bij ouders en in de media.

Dit boek is in meer dan 25 landen al jaren een vraagbaak en richtingwijzer op het gebied van hechting en hoe daar als ouders mee om zouden kunnen gaan.
Dr. Bill en Martha Sears geven in dit praktische, inspirerende boek antwoord op deze, en nog veel andere vragen.
Het boek bevat alle informatie die je nodig hebt om het belangrijkste doel als kersverse ouder te bereiken: je kind leren kennen, een band tussen ouder en kind op te bouwen, je kind zich goed laten voelen en zelf van het ouderschap te genieten.

William Sears en Martha Sears, experts op het gebied van pediatrie, zijn toonaangevend in hun advies en informatie over zwangerschap, geboorte, opvoeding en voeding. Dr. Sears heeft zijn opleiding afgerond in Harvard Medical School’s Children Hospital en Toronto’s Hospital for Sick Children, de grootste kinderziekenhuizen ter wereld. Hij heeft al meer dan veertig jaar ervaring als kinderarts. Martha Sears werkt als verpleegkundige, docent verloskunde en borstvoedingsconsulent.

Oorspronkelijke titel The Attachment Parenting Book
Vertaald uit het Engels door Ellis Post Uiterweer & Anna Post Uiterweer
ISBN 978 94 9141 195 3

Verschijnt oktober 2018

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.