Op kostschool

een jeugd in Doesburg

Thea Witteveen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op kostschool

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789491409042, 94 blz., May 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 148 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

beschrijving

Op Kostschool is een autobiografische roman van Thea Witteveen. Samen met haar zus heeft Thea Witteveen de laatste oorlogsjaren op kostschool gezeten in Doesburg. De roman beschrijft het dagelijks leven op een katholieke kostschool tegen de achtergrond van de oorlog.
'Toen dit gebouw als kostschool werd bestemd, misschien wel een eeuw geleden, heeft men naar een oplossing gezocht om zoveel mogelijk plaatsen te creëren. Ik houd van bouwkunde. Eigenlijk had ik dat willen studeren maar God trok mij aan
mijn mouw,' zei ze met een ondeugend lachje. Wij klemden onze kaken op elkaar en liepen braaf achter de zuster aan. Elke cel is anderhalf bij twee meter groot. Een plafond van vastgespijkerde latten erop, een gordijn voor elke cel, ook wel chambrette genoemd. Dit was onze slaapplaats.

Thea Witteveen (Velp) heeft reeds een indrukwekkende oeuvre. Haar belangrijkste werken zijn: Weg uit de Vuurlinie (2004), Dans van de Wilde Bij (1997), Rode Lak & Ornamenten (gedichten, 2008)en Denkmasjien (kinderboek, 1991). Op Kostschool is haar eerste boek dat bij Nieuwe Druk is uitgegeven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.