Joodse Huizen 3

verhalen over vooroorlogse bewoners

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Joodse Huizen 3

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491363863,
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Gibbon Uitgeefagentschap

redactie: Frits Rijksbaron; Esther Shaya; Gert Jan de Vries

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Hoe zag het vooroorlogse joodse leven in Nederland er uit? Wat gebeurde er in de circa zesendertigduizend huizen die door joodse landgenoten werden bewoond? Joodse Huizen deel 3 houdt met 29 verhalen de herinneringen levend aan de Nederlandse joden en hun cultuur.

De vluchtelingenthematiek is in JH3 prominent aanwezig. Maar liefst tien van de verhalen gaan over joden die vanuit heel Europa naar Nederland kwamen en hier hun plek probeerden te vinden. De parallel met de huidige actualiteit is onontkoombaar.

De verhalen in dit deel spelen zich af in Amsterdam, Blaricum, Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Den Haag, Tilburg, Weesp, Zaandam, Middelburg, Venlo, Enschede, Appingedam, Winterswijk, Groningen, Scheveningen en Utrecht. Ze gaan over een turntalent, een voddenboer, een hoogleraar, een wiskundige, een kunstschilder, een huisarts, een leraar, een paraplumaker: kortom, over mensen als u en ik.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Joodse Huizen

paperback/ gebrocheerd: € 21.00
Loop door de Amsterdamse Rivierenbuurt, de Groningse binnenstad, de dorpskern van Meppel, de straten van Hengelo. De huizen in die buurt, ...

Meer boekennieuws op Facebook.