Duizendpoot is moe...

een bijzonder verhaal over vriendschap

Joyce Turek

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Duizendpoot is moe...

gebonden: € 12.95

ISBN: 9789491354601, geïllustreerd, 24 blz., September 2016
Formaat: 23.2 (h) x 20.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Coolegem Media

beschrijving

'Duizendpoot is moe. . .' door schrijfster Joyce Turek, die ook alle illustraties heeft geaquarelleerd.

Het kinderboek (leeftijd 4 tot 6 jaar) gaat over een bijzondere vriendschap tussen de buren duizendpoot en krekel, die voorheen nooit met elkaar contact hadden. Een zoekgeraakte brief verandert hun leven. Waarom is Duizendpoot zo moe? Kan Krekel haar misschien helpen? En . . . kun je vrienden worden ook al lijk je niet op elkaar?

Voormalig onderwijzeres Joyce Turek, mag zelf ook en duizendpoot worden genoemd, omdat zij als kunstenares op tal van terreinen actief is. Het idee om een boek uit te brengen is ontstaan uit het theaterduo Jong Belegen, dat Joyce Turek vormt met Marjan de Wilt en de theatervoorstelling die zij maakten over de bijzondere vriendschap tussen een handige praktische duizendpoot en een verstrooide muzikale en artistieke krekel, die elkaars buren zijn.

De schrijfster publiceerde nooit eerder een kinderboek, maar gaf lange tijd theaterlessen aan kinderen en jongeren en schreef theater- en liedteksten. Tijdens haar opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten specialiseerde zij zich in aquarelleren. In haar kindertijd las zij zelf een grote hoeveelheid jeugdliteratuur en zij koesterde sindsdien altijd de wens om zelf ooit kinderboeken te gaan schrijven en illustreren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.