Aad Bouhuisen

van krullenjongen tot projectontwikkelaar

Piet Ocks

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Aad Bouhuisen

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491354526, geïllustreerd, 152 blz., November 2015
Formaat: 25.3 (h) x 19.3 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 650 gram.

Uitgever: Coolegem Media

beschrijving

De geautoriseerde biografie van Aad Bouhuisen
Het boek Van krullenjongen tot projectontwikkelaar beschrijft het leven en werk van Aad Bouhuisen. Geboren en getogen in Cruisbrouck, een volkswijk in Naaldwijk, als tweede jongen uit een gezin met vier kinderen. Het verhaal vanaf zijn geboorte op 13 september 1950 tot en met zijn activiteiten na de overdracht van de Bouhuisen Groep aan zijn zoon Alexander in 2010.

Aad Bouhuisen bleek al snel een geboren ondernemer. Zijn jeugd bracht hij door op straat. Op de lagere school moest hij de vierde klas doubleren, omdat hij zijn aandacht slechts moeizaam bij de lessen kon houden.

Hij trouwde op jonge leeftijd. Hij was 29 jaar, toen hij als vader van drie kinderen en een zojuist opgestart timmerbedrijf werd getroffen door een hersenbloeding. Met zijn levenslust en doorzettingsvermogen overwon hij de tegenslag van zijn ziekte en de kort daaropvolgende scheiding na dertien jaar huwelijk. Zijn ziel en zaligheid stortte hij in zijn bedrijf.

Hij is nog niet klaar met zijn werkzame leven. Hij heeft het initiatief genomen tot een opzienbarend project, zoals hij bij het componeren van zijn biografie verklapte: woningen bouwen in de Noordzee ter ondersteuning van de economie en om het Westland van een nieuwe impuls te voorzien.

De opbrengst van het boek stelt hij beschikbaar aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het vroegere Dijkzigt-ziekenhuis, waar zijn leven werd gered, voor onderzoek naar kanker.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.