Saartje speelt met auto’s

Esther Vliegenthart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Saartje speelt met auto’s

gebonden: € 10.95

ISBN: 9789491337758, geïllustreerd, 30 blz., April 2016
Formaat: 22.3 (h) x 14.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 187 gram.

Uitgever: Graviant Educatieve Uitgaven

trefwoorden: autisme tos

beschrijving

De boekjes over Saartje houden rekening met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met (een vorm van) autisme, ADHD of TOS. De tekst is op rijm, wat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en het verhaaltje kort en duidelijk. Het zijn boekjes met plaatjes in aangepaste kleuren, met ogen die de kinderen niet direct aankijken en geschreven vanuit hun wereld.

"Saartje speelt met auto's" is het tweede boekje over Saartje. Veel ouders en docenten zullen het spelgedrag van Saartje herkennen. Veel kinderen met (een vorm van) autisme houden van structuur en ordening. Ze kunnen vaak uren bezig zijn met het maken (en verplaatsen) van files, sorteren of tellen. Net als Saartje!

Saartje is een eekhoorntje, dat altijd samen is met haar knuffel muis. Ze speelt alleen, maar dat vindt ze niet erg. In dit boekje kun je zien hoe Saartje met haar auto's speelt. Ze maakt graag lange fi les en ze houdt van sorteren en tellen.

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.