Saartje

Esther Vliegenthart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Saartje

gebonden: € 10.95

ISBN: 9789491337611, geïllustreerd, 30 blz., December 2015
Formaat: 22.4 (h) x 14.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Graviant Educatieve Uitgaven

trefwoorden: autisme tos

beschrijving

Een prentenboek dat rekening houdt met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme.

Kinderen met autisme wordt vaak geleerd dat ze zich moeten aanpassen aan onze wereld en beleving, omdat ze anders spelen, anders communiceren en hun omgeving anders in zich opnemen. Ik heb als moeder mogen ervaren dat anders niet altijd makkelijk is, maar wel heel mooi kan zijn wanneer je je ervoor open stelt.

Zoals de dichter Hans Andreus dat zo mooi verwoordt: "je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders, ik zou je nooit anders dan anders willen".

Het verhaal
Saartje is een eekhoorntje, dat altijd samen is met haar knuffel muis. Ze speelt alleen, maar dat vindt ze niet erg . In dit boekje kunnen jullie kennis maken met Saartje. Jullie zullen zien dat als Saartje wat kaders en structuur geboden krijgt, ze heerlijk kan spelen.

Het boekje vertelt een helder, kort verhaal. Het heeft een duidelijk begin (uw kind kan nog heerlijk even heen en weer schuiven en zijn draai vinden tijdens de eerste bladzijde, want daarna begint het verhaal pas echt) en een heel duidelijk eind. Fijn voor kinderen met autisme, zo weten ze dat het verhaaltje voorlezen echt klaar is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.