Overleven

Dirk Warnaar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Overleven

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789491300998, 430 blz., June 2019
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 636 gram.

Uitgever: Celtica Publishing

serienaam/reeks: Ashan

redactie: Rianne Lampers

illustrator: Frederick van de Bunt

beschrijving

De rijke erfgenaam Belim Parsis is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij onder de schuilnaam Ashan stiekem zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn geliefde onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit.

Belims zus Salvia is jaloers op de vrijheid die mannen hebben. Ongeacht hun kwaliteiten hebben vrouwen in de Stad weinig te vertellen. Als haar een huwelijk in het vooruitzicht gesteld wordt met een man die ze verafschuwt, vlucht Salvia naar de Tempel.

En dan is daar Belims afgunstige broer Varas. Aangezien in de Stad de oudste zoon alles erft, blijft er voor hem niets over. De vriendschap met een sluw heerschap biedt hem echter onvermoede kansen.

Overleven, deel I van het tweeluik Ashan, vertelt het verhaal van Belim die zich – geholpen door zijn slimheid – staande moet zien te houden. Dirk Warnaar schetst met vlotte woorden het leven vol intriges in de Stad, die door zijn geïsoleerde ligging een wereld op zich geworden is.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dirk is in 1964 geboren in Maassluis. Sinds hij op zijn 13e voor het eerst Tolkien en Isaac Asimov las, heeft hij al vele meters fantasy en science-fiction gelezen en verzameld. Al vroeg begon hij ook zelf met het schrijven van verhaallijnen, maar zijn studie Bedrijfseconomie en zijn werk als consultant en projectmanager in de ICT lieten hem tot voor kort te weinig tijd om zijn verhalen verder uit te werken. Nu hij een betere balans tussen werk en privé heeft gevonden, heeft hij tijd genomen om een van zijn eerste verhaallijnen, die van Ashan, uit te werken in twee boeken.

Dirk schrijft het liefst over echte mensen in een wereld die ergens zou kunnen bestaan. Mensen met idealen en onzekerheden, die verliefd worden, hun vrienden nooit bewust zullen laten vallen en die proberen te leren van hun fouten. Hij beschrijft daarbij gedetailleerd de omgeving waarin die mensen leven en de maatschappij waar ze deel van uitmaken.

Zijn vrije tijd brengt hij het liefst door in Ierland, Schotland en Wales. De Keltische legendes over lang vervlogen koninkrijken en roemruchte reizen, gecombineerd met de geschiedenis tot aan de middeleeuwen, inspireren hem bij het schrijven van zijn eigen verhalen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.