Verraad

Femke De Vos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verraad

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789491300264, 409 blz., April 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 558 gram.

Uitgever: Celtica Publishing

serienaam/reeks: De kronieken van Riona

beschrijving

Het rijk Riona wordt door de Zuiderlingen onder de voet gelopen. De keizerlijke familie is verjaagd tot achter de woestijn en hun pasgeboren dochter Niamh is in vijandelijke handen gevallen. Maar is alles echt verloren? De godin Aïne beloofde de keizer immers drie kinderen die het rijk terug één zouden maken.

Achttien jaar later brengt Rowena, de enige priesteres van Aïne die de inval heeft overleefd, de slavin Niamh naar heer Ahern. Rowena heeft het meisje opgevoed in de leer van de godin en ziet dat de kracht van Aïne sterk door haar stroomt. Zij weet dat het lot van de jonge vrouw onmiskenbaar samenhangt met dat van heel Riona.

Maar Aïnes spel met de mensen is niet zonder eigenbelang. Waarom heeft ze een vijand van het rijk tot keizer benoemd? En hoe zit het met de drie beloofde kinderen, van wie er twee in het kraambed overleden zijn?

In dit eerste deel van de serie "De Kronieken van Riona" liggen haat en liefde dicht bij elkaar. Verraad en vertrouwen mengen zich tot een onontwarbare kluwen. Allen moeten lijden op Aïnes woord...

De Vlaamse schrijfster Femke De Vos debuteert bij Celtica Publishing met "De Kronieken van Riona - Verraad", een verhaal over haat en liefde en het grillige spel van een godin met de mensen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Femke De Vos (1990) is een doorzetter. Haar grootste verwezenlijking en trots is dat ze kan schrijven. En daarmee bedoelt ze geen wereldliteratuur, maar het simpele aaneenschakelen van letters en woorden, een handeling die door de meeste mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren en daardoor schromelijk wordt ondergewaardeerd.

Femke heeft namelijk dyslexie met gestoorde automatisering. Lezen en schrijven gaan niet vanzelf en zonder continue herhaling zou ze na een paar maanden vergeten hoe ze de makkelijkste woorden moet spellen. Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden.

Samen met haar hoofdpersonages worstelt Femke zich door de obstakels die het dagelijkse leven bieden heen. Ze staat erom bekend sterke vrouwelijke hoofdpersonages neer te zetten, die elke uitdaging vol vuur aangaan zonder hun menselijkheid te verliezen. Fouten maken mag, opgeven niet.

Via haar verhalen wil Femke iedereen met een probleem een hart onder de riem steken en laten zien dat je nooit je dromen hoeft op te geven.

Op 18 april 2014 werd Femke De Vos geïnterviewd door Caroline Verstraete op de Westvlaamse TV in het programma Alles goed. En er was zelfs een interview samen met de bekende schrijver Bart Moeyaert.

Op 26 oktober 2014 behoorde Femkes boek tot de top-5 van de Hebban Fantasy Awards 2014; uiteindelijk eindigde Femke op een mooie, 4de plaats!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.