De essentiele Chomsky

Noam Chomsky

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De essentiele Chomsky

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491297915, August 2014
Formaat: 22.7 (h) x 15.2 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 594 gram.

Uitgever: Epo, Uitgeverij

beschrijving

Van alle levende auteurs is hij de meest geciteerde. Reken je de doden mee dan moet hij enkel Marx, Lenin, Shakespeare, Aristoteles, Christus, Plato en Freud laten voorgaan. De essentiële Chomsky bundelt vier van de meest essentiële werken van Noam Chomsky, de neerslag van lezingen en interviews met David Barsamian. Drie daarvan verschenen nooit eerder in het Nederlands.

Het ware gelaat van Uncle Sam ontrafelt de buitenlandpolitiek van de Verenigde Staten vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan de eeuwwisseling.
De welvarende elite en de rusteloze massa gaat over de wereldeconomie, economische mirakels in de derde wereld en de wortels van racisme.
Geheimen, leugens en democratie is een analyse van de binnenlandse situatie in de Verenigde Staten, van de wereldwijde ongelijkheid en van maatschappelijke tendensen.
Het algemeen belang gaat over vrijheid en gelijkheid, de media en de mythe van de schuldenlast van de derde wereld.

Samen vormen de vier boeken een monument voor Amerika's meest vooraanstaande dissident en een briljante maar eenvoudige inleiding op zijn politieke denken.

"Chomsky is een wereldfenomeen. Misschien de meeste gelezen stem over buitenlandse politiek op de planeet." - The New York Times Book Review

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.